Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Homo Koutoponirous



Μια ερώτηση, μια απάντηση και μια αφιέρωση

Ερώτηση: Γιατί αλλάζουν τα εξώφυλλα των ιστορικών λευκωμάτων μεταξύ πρώτης και δεύτερης έκδοσης;
Απάντηση: Για τον ίδιο λόγο που εξαφανίζεται από τη δεύτερη έκδοση μια φωτογραφία που καμάρωνε ολοσέλιδη στην πρώτη έκδοση! Ο οποίος λόγος μόνο κατά τύχη συνδέεται με ασκηθείσα κριτική στην πρώτη έκδοση!
Αφιέρωση στο δήμαρχο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης: Αν η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος στην άσκηση πολιτικής, είναι ακόμα χειρότερος στην καταγραφή της ιστορίας.

7 σχόλια:

thinkpo8 είπε...

Να προσθέσω (και) μια ευχή;
Εάν ναι, τότε…
Χρόνια πολλά, καλές γιορτές!
Αν και μεταξύ μας, πρέπει να ζήσαμε καλύτερες…
Λιγάκι νωρίς, για να μπουν κάτω από το δέντρο.
Ή έστω, μέσα στην κάλτσα.
Γεροί, δυνατοί, ευτυχισμένοι.
Πο8

tsalimi είπε...

Ευχαριστώ, ανταποδίδω: γεροί,δυνατοί,ευτυχισμένοι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τουλάχιστον άκουσαν την κριτική. Μόνο εκεί ήταν όμως το πρόβλημα;

tsalimi είπε...

Το συγκεκριμένο λεύκωμα αγνοεί τα βιβλία που προϋπήρξαν, ακόμη και στον ίδιο Δήμο. Βλέπεις και ο προηγούμενος δήμαρχος είχε την κακιά συνήθεια να προλογίζει. Έστω και χωρίς να δημοσιεύει και τη φωτογραφία του. Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν αυτό που κάνει με βεβαιότητα είναι ότι παίρνει την δεοντολογία και την κάνει κουρελόχαρτο.

paratiritis είπε...

Αγαπητό τσαλίμι, η αλλαγή εξωφύλλου και η αφαίρεση των αυθαίρετων λεζαντών δεν προήλθε μόνο από το παρόν μπλογκ, αλλά από τη δημοσιοποίησή του στην εφημερίδα ΚΑΤΟΙΚΟΣ αμπελοκήπων που προκάλεσε την μήνιν των ιθυνόντων οι οποίοι θεώρησαν ότι έπρεπε να τους έχω δώσει το κείμενο που αντέγραψα από το μπλογκ σου για να απαντήσουν. Κι αυτό γιατί η λαθροχειρία έγινε γνωστή σε ΟΛΟΥΣ τους Αμπελόκηπους και δεν μπορούσαν πια να το αποσιωπούν.
Σε επόμενη έκδοση του ΚΑΤΟΙΚΟΥ, θα δημοσιεύσω την παρούσα δημοσίευση, ΑΦΟΥ τους το γνωστοποιήσω για να δω τι θα απαντήσουν.
Αλλά θα σας κοινοποιήσω την απάντησή τους για να δώσετε και σεις τη δική σας απάντηση.
Κώστας Κρικέλης

tsalimi είπε...

Προφανώς ο "ΚΑΤΟΙΚΟΣ" τους πόνεσε περισσότερο. Δεν μίλησα για blog αλλά για ασκηθείσα κριτική. Το πώς έφτασε η κριτική στ' αυτιά τους, είναι άλλο θέμα. Σίγουρα δεν διάβασαν το blog μου, σίγουρα διαβάζουν "KATOIKO", αν και δεν δικαιούνται να λένε πώς δεν το ήξεραν και νωρίτερα καθώς υπήρξε και επιστολή (επίσημη,παρακαλώ, στις 18.4.2006) πολύ πριν το blog και την εφημερίδα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ είπε...

Πέρασα για ευχές .Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος .Καλά γραψίματα και πολλές εμπνεύσεις.Φιλάκια.