Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Ελάτε μ’ ένα ποίημα, δεύτερη φορά

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τότε που διατυπώθηκε η ιδέα, να στηθεί μια blog-o-πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

Η πρωτοβουλία απέδωσε και έγινε μια όμορφη εκδήλωση.

Και από αυτούς που παραβρέθηκαν και από πολλούς που το πληροφορήθηκαν εκφράστηκε η επιθυμία να επαναληφθεί η εκδήλωση πριν τον επόμενο εορτασμό, δηλαδή πριν τις 21 Μαρτίου 2008. Καλό θα ήταν, αλλά δεν έγινε.

Κοιτώντας τα στατιστικά αυτού του ταπεινού blog βλέπω με έκπληξη πως οι επισκέψεις στις δύο αναρτήσεις που υπενθυμίζω είναι πολλές και απλώνονται σε όλους τους μήνες από τότε. Αγαπάει ο κόσμος την ποίηση. Κι ο κόσμος των blogs την αγαπάει μ’ έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο.

Όταν έφευγα από το μπαράκι που φιλοξένησε εκείνη την εκδήλωση, ήδη σκεφτόμουνα την επόμενη φορά. Τώρα που φτάνει ο καιρός νιώθω αμήχανα.


Τα ερωτήματα που καρφίτσωσα στη μήτρα της πρώτης αφίσας, θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας. Εγώ λέω να κάνουμε και φέτος κάτι. Δεν θέλω όμως να το αποφασίσω μόνος μου. Έχω κάποιες ιδέες και στην αρχή σκεφτόμουνα να τις καταθέσω εδώ σαν πιθανά σενάρια. Προτιμώ τελικά να το αφήσω πιο ελεύθερο. Ιδέες για τη μορφή της εκδήλωσης, για το χώρο φιλοξενίας της, για την προβολή της, για την αφίσα και το bannerάκι της, για τους διοργανωτές και για ό,τι άλλο σκεφτείτε, αφήστε τις με ένα σχόλιο για ν’ αρχίσει η κουβέντα.
Καλό θα είναι να αποφασίσουμε σε λιγότερο από ένα δεκαήμερο, ώστε να μας μείνει χρόνος για να την προετοιμάσουμε σωστά.

7 σχόλια:

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... είπε...

Σκέψη δική μου πάντως Σπύρο είναι να διοργανώσουμε τούτη την βραδιά σ’ έναν από τους χώρους του στρατοπέδου Παύλου Μελά.
Αν πάλι είναι δύσκολο κάτι τέτοιο μπορούμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα στο Ελιξίριο.

tsalimi είπε...

Έκανα μια πρώτη κουβέντα και κατάλαβα πως το «Ελιξίριο», μάλλον δεν ενδιαφέρεται.
Η ιδέα για του Παύλου Μελά μας βάζει σε άλλη ρότα, είναι ενδιαφέρουσα, αλλά ο χρόνος είναι λίγος. Θα το διερευνήσω πάντως.
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.
Ήρθες τη στιγμή που σκεφτόμουν να σταματήσω.

ΩΣΗΕ είπε...

Παιδιά, σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία, εγώ δυστυχώς είμαι λίγο μακριά, όμως αν περνά κάτι από το χέρι μου,μη διστάσετε να το πείτε, θα χαρώ να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας χαιρετώ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ δηλώνω και φέτος την ενεργό συμπαράστασή μου. Κάποτε στη στενή γειτονιά μας θα πρέπει να γίνει και ένας ακόμα καλλιτεχνικός θεσμός -διαφορετικός από τα τετριμμένα- για να ακουστεί μία άλλη φωνή.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έχετε και τον Δείμο να στηρίζει τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες σας, αλλιώς τι θα γινόσασταν; Εμείς πάντως τα ποίματα τα διαβάζουμε κατά μόνας και δεν συμμετέχουμε σε γιορτές και πανηγύρεις!

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... είπε...

Σκέφτομαι πως αν ίσως υπήρχε κάποιο αμφιθέατρο του Δήμου Σταυρούπολης και ενδιαφερόταν να μας το παραχωρήσει θα ήταν καλό, αν και πιστεύω πως πλέει στην ίδια ρότα με τον χώρο του στρατοπέδου.

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει την ποιητικη μυθιστορια ερωτονομικον,την ποιητικη συνθεση εκθεση ορθοδρομης αναδρομιας και το ποιημα νεα υορκη ολυμπια