Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2008

Σε χωματερή μετατράπηκε το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»

Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω στον σημερινό «Αγγελιοφόρο». Κι όμως τα διαβάζω. Δεν περιμένω κάποιου είδους υπεύθυνη διευκρίνηση επειδή, δυστυχώς, γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό που αποδίδεται στο δήμαρχο Σάββα Σερασίδη, απηχεί τη γνώμη πολλών δημοτικών συμβούλων και όχι μόνον αυτής της τετραετίας: «Μπορεί να βλέπουμε το χώρο με την προοπτική δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου, σήμερα, όμως, είναι μόνο μια αλάνα»




Και αύριο τι θα είναι; Η ουσία είναι πως ο Δήμος Σταυρούπολης, σ’ αυτήν την τετραετία, έχει αποφασίσει να χάσει το στρατόπεδο επειδή δεν έχει τρόπο να το διαχειριστεί. Προσθέτει ευκαιριακά «λύσεις». Κι αυτά για τις κατοικίες των στρατιωτικών και το μπετόν είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Η σοβαρότητα αντιμετώπισης του θέματος φαίνεται κι από την πρόταση ρελάνς του Δήμου να αξιοποιήσει το ένα από τα διατηρητέα κτίρια ο ίδιος ο στρατός. Η προηγούμενη διοίκηση άφηνε γη (9% της όλης έκτασης) για δημιουργία πρότυπου οικισμού, η νέα δίνει το ένα από τα δύο διατηρητέα (50% των διατηρητέων). Και η υπόλοιπη έκταση; Θα πάψει να είναι αλάνα; Θα έχει βρει μέχρι τότε ο Δήμος Σταυρούπολης αλλού έκταση να εναποθέτει για μια δυο μέρες τα μπάζα;

Σακκούλες σκουπιδιών λοιπόν και επιστολές σε βουλευτές. Όχι δήμαρχε. Καθάρισε το χώρο και πείσε τους Σταυρουπολίτες να κάνουν όλο και πιο συχνά τη βόλτα τους μέσα στο καθαρό στρατόπεδο. Προγραμμάτισε εκδρομές και ξεναγήσεις όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων μέσα στο στρατόπεδο.
Βάλε σήμερα τη Σταυρούπολη μέσα στο στρατόπεδο για να μην το βλέπει έξω από μια μελλοντική περίφραξη αύριο.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ? ΑΝΤΕ ΚΑΙ Χ.Υ.Τ.Α ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗ ΧΥΣΕΙΣ.. ΤΟΝ ΠΑΤΣΑ! ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΣΑΤΖΗ.. ΔΑΜΑΣΚΟΥ!.. ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ... ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΝΟΙΞΗΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.. ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ!!! ΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΣΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ.. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ???.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ?. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.. Μ Ε Λ Ε Τ Η!.. ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΣΧΕΤΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΥΠΑ. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 92%!!!!!! ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.ΜΕ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΡΩΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΖΗΤΕΙΣΤΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:
1)ΘΕΜΑ ΑΓΝΟ (ΓΑΡΓΑΡΑ)
2)ΘΕΜΑ ΤΖΑΜΠΑΖΗ (ΓΑΡΓΑΡΑ)
3)ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (Χ.Υ.Τ.Α)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ???? ΚΑΛΟ.. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ?. ΖΗΤΩ Η ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΣΙΜΤΖΙΚΗ! ΖΗΤΩ Ο ΜΙΣΕΛ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ! ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ! ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΣ!.ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ! ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!.. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ 2 ΓΥΡΟ ΠΗΡΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ 1 ΓΥΡΟ.. ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2006 ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...
Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ.. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ!!!

SATANASSO είπε...

Πριν αρκετά χρόνια, γύρω στο 1991-92, σε συνέδριο οργανωμένο από το Τεχνικό Επιμελητήριο (τμήμα κεντρικής Μακεδονίας), ο αρχιτέκτονας του Δήμου Σταυρούπολης είχε κάνει μία ανακοίνωση με την οποία πρότεινε την ενοποίηση των ελεύθερων ιστορικών τόπων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Από το Επταπύργιο μέχρι ην Μενεμένη όπου και το Ινδικό Νεκροταφείο. Αυτή η πρόταση στόχευε και στην αξιοποίηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά. Λίγα χρόνια μετά στον τύπο δημοσιεύτηκε η προκήρυξη αρχιτεκτονικού-πολεοδομικού διαγωνισμού με θέμα ακριβώς αυτήν την πρόταση. Ο φορέας προκήρυξης ήταν ο Οργ. Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ’97, και το πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκε ήταν αυτό του EUROPAN. Θεσμός ευρωπαϊκός για την προώθηση νέων αρχιτεκτονικών προτάσεων από νέους αρχιτέκτονες. Σημειώνω ότι το EUROPAN στις υποχρεώσεις του προς τους βραβευθέντες, περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση του έργου. Στις μελέτες που παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα από μέρους των υπευθύνων του project, είδαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες στον επόμενο χρόνο καταποντίστηκαν. Τώρα μετά από τόσα χρόνια αδράνειας το θέμα επανακάμπτει, αλλά, απ’ ότι βλέπω σε λάθος κατεύθυνση.

tsalimi είπε...

Μέχρι και πρωθυπουργική εξαγγελία (του καταλληλότερου, αν θυμάσαι) αγαπητέ satanasso, έγινε εκείνη η πρόταση. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Στην καλύτερη περίπτωση, θα ενδιαφερθούν αν προκύψει πολιτικό όφελος, χειροπιαστό και άμεσο. Στη χειρότερη... άσε και η επικαιρότητα βρίθει αποκαλύψεων δώρων και μιζών.
Καλά, πολύ καλά έκανε ο αρχιτέκτονας και πρότεινε. Αν ήμασταν η Αμερική των κινηματογραφικών ταινιών (αυτήν γνωρίζουμε περισσότερο) θα είχε κάνει ένα κομπόδεμα, αφού θα έπαιρνε το κατιτίς του, κάθε φορά που η ιδέα του πήγαινε από γραφείο σε γραφείο κι από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Τι τα θες; Γιατί, στη Μονή Λαζαριστών τι κάνανε; Βρήκαν μια αρχιτεκτονική μελέτη, βραβευμένη από διαγωνισμό, την επικαλέστηκαν για να δείξουν ετοιμότητα και της άλλαξαν τα φώτα στην υλοποίηση. Μπήκαν στο παιχνίδι τα αστέρια οι τεχνικοί σύμβουλου της, αλήστου μνήμης, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, κι έγινε ό,τι έγινε: εστιατόριο και μπαράκια.

SATANASSO είπε...

Tsalimi, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι όντως ξένη κουλτούρα για τον σημερινό νεοελληνικό πολτό, έχει δε μια διττή διάσταση. Όχι μόνο την ευρωπαϊκή αλλά και αυτήν του νησιωτικού πολιτισμού ο οποίος ορίζεται από μία καμπύλη που ξεκινά από την Κύπρο για να εισχωρήσει, μέσω Αιγαίου και Ιονίου, στην Ευρώπη, με κόμβο τη Βενετία. Από αυτόν τον κόμβο οι επιρροές ρέουν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Πλουτίζεται η Ευρώπη από την Ανατολή και αντίστροφα. Αντίθετα από την χερσαία Ελλάδα ξεκινά μια άλλη καμπύλη που μέσω Βαλκανίων και Ανατολικής Ευρώπης καταλήγει στην Ρωσία. Αυτή είναι μια άλλη διαδρομή ανταλλαγών και όσμωσης.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε μπερδεμένο τσαλιμί που είσαι! Μεγαλοιδεατισμούς και φτηνούς ρομαντισμούς. Σιγά μη νοιάζεσαι για τίποτε άλλο εκτός από τον κώλο σου. Ψευτοευαισθησίες ναι με το τσουβάλι. Όσο για τις μεγαλεπήβολες ιδέες του πατσατζή δημάρχου, ένα πουκάμισο αδειανό. Όχι βέβαια αυτών τώρα είναι τίποτε καλύτερο. Πως το είπε και ο Μακιαβέλι "ο άνθρωπος είναι μεγάλο θηρίο"

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τα αναφερόμενα από τον κ. satanasso και θα συμπληρώσω δυό πραγματάκια για καλύτερη Ενημέρωση. Η πρώτη παρουσίαση του Δυτικού Τόξου έγινε από εμένα στην ημερίδα που οργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός όμιλος «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ» το 1992. Σ’ αυτήν τσαλιμάκι μου συμμετείχες και συ. Ο τίτλος της πρότασης ήταν περιεκτικότατος των στόχων και λεγόταν «Άξονας Kοινωνικού-Πολιτιστικού Εξοπλισμού».
Τη δεύτερη φορά το 1993. Η πρότασή μου ανακοινώθηκε στο συνέδριο που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, (τμήμα κεντρικής Μακεδονίας). Ο τίτλος-θέμα του συνεδρίου ήταν «Ευρώπη – Μακεδονία – Θεσσαλονίκη 2000».
Το θέμα δεν το εισηγήθηκα εγώ στο Δ.Σ. της Πολιτιστικής. Μπήκε ερήμην μου, από άλλα πρόσωπα- συνάδελφους που γνωρίζανε το θέμα λόγω προσωπικής γνωριμίας. (Και για κάποιους, φιλίας). Βρέθηκα εκτός των διαδικασιών προώθησής του και σύνταξης του φακέλου για τον Διαγωνισμό. (Οι άλλοι πληρώθηκαν αδρά). Παραγκωνίστηκα εντελώς, παρ’ όλον ότι στο Δ.Σ. της Πολιτιστικής συμμετείχε και ο τότε Δήμαρχος Σταυρούπολης. Για ελάχιστη απόδοση στην συμβολή μου, μετά από έγγραφη διαμαρτυρία μου, το Δ.Σ. του ΤΕΕ με όρισε κριτή στον Διαγωνισμό του «EUROPAN». Μετά, «Το Δυτικό Τόξο» από πρόταση δικιά μου έγινε πρόταση-ψωμοτύρι και clopy-right πολλών άλλων. Σήμερα έχει παγώσει, παρ’ όλον ‘ότι έκαναν και ειδικό φορέα για την προώθησή του. Επίλογος, ακόμη σέρνεται η ιστορία αυτή χωρίς τέλος. Σε προσωπικό επίπεδο, χαλάσανε κάποιες παλιές φιλίες. Με τον τότε Δήμαρχο, έτσι κι’ αλλιώς, δεν είχα ποτέ ζεστές σχέσεις. Ανήκαμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ?.. ΤΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ "ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ"?.. ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ "ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΔΡΑ"!!!.. ΑΥΤΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΟ "ΖΕΣΤΕΣ".. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ??.ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΕ ΣΑΣ ΟΡΙΣΕ ΚΡΙΤΗ ΤΟΥ EUROPAN ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ" ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ?.. ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ... "ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΨΣΗ"??... ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΤΙΣ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ" ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ.. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ.. ΔΙΟΙΚΗΣΗ...? ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! ΕΞΩ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ! ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ.. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ! ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ! ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ..
ΣΑΒΒΑ ΠΡΟΣΕΧΕ.. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1, ΜΗΝ ΤΑ ΤΑΙΖΕΙΣ!!!...

Ανώνυμος είπε...

Από ιδέες άλλο τίποτε, να γεμήσουμε τσουβάλια. Από ευαισθησίες να δεις, να κλαίμε όλη μέρα. Αλλά τι να το κάνεις, φτώχεια, μιζέρια και αδυναμία συλλλογικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Και όλα για τα φράγκα, γιατί αυτοί και όχι εμείς. Γιατί εσύ και όχι εγώ. Ποιός είναι ο καλύτερος, ποιός ο χειρότερος. Δεν υπάρχει σωτηρία έστι θα πάνε δυστυχώς τα πράγματα, μην έχετε ελπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει το τσαλιμι δήμαρχος να τ'αλλάξει όλα! Να βάλει κι εμάς που ήμαστε φίλοι του και συγγενείς του να κάνουμε καμιά σκηνοθεσία, καμιά συνεργασία, τίποτε μελέτες και όλα θα διορθωθούν.