Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016

Πρόσκληση από την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com

Πρόσκληση


Συμμετοχή σε θεατρικό έργο
Πέμπτη 21/1/2016, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 8.30 μ.μ.


Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, έκανε αποδεκτή την πρόταση του συναδέλφου καθηγητή - συγγραφέα Σπύρου Λαζαρίδη και αποφάσισε να οργανώσει  την παραγωγή του θεατρικού του έργου με τίτλο: «Πες το ψέματα».

Καλούμε όσες συναδέλφισσες και όσους συναδέλφους θέλουν να πάρουν μέρος, είτε σαν ηθοποιοί, είτε σαν συντελεστές σε κάποιον άλλο τομέα της προετοιμασίας του έργου, να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 21/1/2016, στις 8.30 μ.μ., στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (αίθουσα βιβλιοθήκης). Στη συνάντηση θα διαβαστεί το έργο, θα μοιραστούν οι ρόλοι και θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα σχετικά με το θεατρικό έργο.

Σαν δελτίο ταυτότητας:
Γέμισε η ζωή μας μπερδέματα. Πράγματα απίστευτα. Συμβαίνουν δίπλα μας και τρομάζουμε να τα πιστέψουμε. Πες το ψέματα. Έβαλε λέει ο δήμαρχος στα παρτέρια δενδρύλλια τεφαρίκια να έχουνε τ’ αλάνια μαύρο στις μαύρες τους με το ελεύθερο. Βγαίνουνε τα νέα από το στόμα της καταφερτζούς γειτόνισσας κι όχι απ’ τα γυαλιστερά χαζοκούτια και έχουνε τα λόγια της ψυχή και αίμα. Πες το ψέματα. Εγκαινιάζονται μέγαρα και λυρικές με ιστορίες για πρόσφυγες και χωριά και μεροκάματα αντί για φρου φρου κι αρώματα και εκπτώσεις για ανέργους. Μένει το σώμα νέο και χαίρεται τον έρωτα ατόφιο. Πες το ψέματα. Χάνονται λέει απ’ την ζωή μας τα δήθεν με τα ψεύτικα κορμιά της βιτρίνας. Βλέπουμε στα έργα του άλλου την αγάπη του για εμάς και όχι της φαντασίας μας μάγια διαολεμένα που θα μας καταστρέψουν. Λες θα τραγουδήσει αυτή και κοιτάς μαγεμένος το πρόσωπό της κι όχι τα μπούτια της και το βρακί, αν το έχει κι αυτό. Ψηφίζεις άσπρο και περιμένεις να βγει άσπρο ρε αδερφέ, όχι άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε καραβάκια στο ταξίδι δεν με παίρνετε καλέ; Ε; Πες το ψέματα!
 

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Το «Πες το ψέματα» είναι μια επιθεώρηση με κείμενα και τραγούδια. Οι ανάγκες της παραγωγής εστιάζονται στα κουστούμια και την μουσική. Σχεδόν είκοσι ρόλοι και έντεκα τραγούδια, άλλα πρωτότυπα και άλλα διασκευές.




                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: