Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Μα καλά, δεν βγήκε ο δήμαρχος που ήθελε και η Αυγή;


Ο Σάββας Σερασίδης είναι ΠΑΣΟΚ. Τον Σερασίδη όμως τον στήριξε επίσημα, πιο επίσημα δεν γίνεται, ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου. Αναφορά που δεν κάνει η εφημερίδα Αυγή (4.11.2007). Άντε να δούμε πώς θα μιλήσει ο δήμαρχος; Επειδή, όπως φαίνεται καθαρά στο κείμενο της εφημερίδας, εξακολουθούν κάποιοι να χρεώνουν στη Σταυρούπολη την αντίθεσή της στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό και όχι στις παρενέργειές του.

Έχει ο καιρός γυρίσματα Σάββα. Ό,τι χρέωνες σου χρεώνουν και όπως σου απαντούσε ο προηγούμενος θα απαντάς κι εσύ. Για πείσε λοιπόν τον διορισμένο πρόεδρο και τον φωτισμένο δημοσιογράφο ότι δεν είσαι φοβικός και μεσαιωνικών αντιλήψεων άνθρωπος;
Πείσε τους για την αναγκαιότητα διασποράς του προγράμματος που σε άκουσα να το υπερασπίζεσαι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτήν την ίδια διασπορά που όταν την υπερασπιζόταν ο προηγούμενος δήμαρχος ήταν κακός και ανεπαρκής.
Περιμένω με αγωνία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακάλώ γράψτε μας λίγα παραπάνω πράγματα, τι είναι ας πούμε η διασπορά;
Γιατί δεν κάνετε μία απάντηση για την αυγή;

tsalimi είπε...

Αίτημα του Δήμου Σταυρούπολης,αγαπητέ ανώνυμε, και με τη διοίκηση Διαμαντή Παπαδόπουλου (2003-2006) και με την τωρινή διοίκηση Σάββα Σερασίδη, είναι να περάσει το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία. Η διοίκηση Παπαδόπουλου έκανε ένα βήμα παραπάνω, με την πρόταση να αναλάβει κάθε Δήμος τους δικούς του ασθενείς. Βασική λογική των προτάσεων ήταν η μη συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού ασθενών-τοξικομανών στο χώρο του ΨΝΘ γιατί αυτό το γεγονός δημιουργεί μια πρώτης τάξεως εμπορική πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο.
Οι ιθύνοντες του ΟΚΑΝΑ δεν έκαναν τίποτε απολύτως (μέχρι να διογκωθεί η αγανάκτηση των κατοίκων) για να περιορίσουν τις παρενέργειες του προγράμματος.
Αυτές τις παρενέργειες στηλιτεύουν οι δήμαρχοι και κατηγορούνται για ρατσισμό και μεσαιωνική συμπεριφορά από αυτούς που σχεδίασαν ένα πρόγραμμα λες και ήταν στο πουθενά και όχι σε συγκεκριμμένη περιοχή της οποίας τις ιδιατερότητες δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να μάθουν και από εκείνους που ανεμίζουν την κοινωνική τους ευαισθησία σαν σημαία μπροστά στα μούτρα ανθρώπων που έχουν κάνει τρόπο ζωής τη συμβίωση με το διαφορετικό και τον άλλο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Μομφή προς την Αυγή, προς τον ΣΥΝ, προς τον Σερασίδη; Τι ακριβώς για να καταλάβω;

tsalimi είπε...

Καμία μομφή, ερωτήματα μόνο. Και αναμονή για τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου με το δήμαρχο. Της συνάντησης κατά την οποία, όπως αποφαίνεται ο δαιμόνιος δημοσιογράφος, ο καλός (διορισμένος) πρόεδρος θα προσπαθήσει να πείσει τον κακό (αιρετό) δήμαρχο. Να πειστεί ο ίδιος, δεν πρόκειται. Κάτι τέτοιο είναι, μάλλον, ακατανόητο στον Β.Β. και στην εφημερίδα που γράφει.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καιρό είχαμε να μιλήσουμε φαίνεται... Αναζήτησα τη δημοσίευση των θέσεων της προηγούμενης διοίκησης για να δω τη διασπορά σε όλα τα νοσοκομεία και δεν το πέτυχα. Έβλεπα μόνο για δήμους (δηλαδή κατ' εκτίμηση του πρώην Δημάρχου ο Δήμος και είχε το ειδικευμένο προσωπικό και τα χρήματα να σηκώσει τέτοιο πρόγραμμα και την ικανότητα κι επιθυμία να απέχει από τις ρουσφετολογικές πρακτικές σχετικά με τη λίστα -ήδη ξέρουμε ότι οι γονείς των ασθενών αναζητούν μέσο να περάσουν στο πρόγραμμα, ο Δήμος πώς θα αντιμετώπιζε τέτοιο ενδεχόμενο άραγε;);

Πέραν τούτου, η μομφή προς την εφημερίδα με καλύπτει, επειδή η εν λόγω εφημερίδα -ενώ ενημερώνεται συνέχεια για όλα τα ζητήματα του Δήμου- προτιμά να ασχολείται μόνο με τον ΟΚΑΝΑ μέσα από την προοπτική που φάνηκε.

Γιατί όμως αγαπητέ, δεν υπογραμμίζεται τη συμπράσταση των τοπικών ΜΜΕ προς το Δήμο για το ζήτημα; Γιατί δε βλέπετε τις άλλες κινήσεις και μόνο στείρα κρίνετε ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα βάλλοντας κατά καθενός σχετιζόμενου (Διοίκηση, Δήμαρχο, εφημερίδα, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ);

tsalimi είπε...

Η πρόταση για διασπορά στα νοσοκομεία δεν εγκαταλήφθηκε ποτέ Δείμε. Ακόμη και στη συγκέντρωση της 18ης Ιουλίου για την οποία τόσα πυρά δέχθηκε η προηγούμενη διοίκηση τα λόγια του τότε δημάρχου ήταν: Οι λύσεις είναι δύο: 1) Να μεταφερθεί στα νοσοκομεία, που χρόνια λέγεται αλλά δεν γίνεται και πλέον δεν τους πιστεύουμε 2) Μια δική μας πρόταση. Να σπάσει το πρόγραμμα σε πολλά και ο κάθε Δήμος να αναλάβει τα δικά του παιδιά.
Μην ξεγελιέσαι για τον Τύποτοπικό και μη. Πιο πολύ πουλάει η υπερβολή για τοπικιστικά κριτήρια και ρατσισμό παρά η νηφάλια αντιπαράθεση απόψεων.
Προφανώς δεν κατάλαβες ότι δεν βάλλω εναντίον όλων όσων αναφέρεις. Με τον ΣΥΝ δεν έχω τίποτε. Με την εφημερίδα που, κουτοπόνηρα, κρύβει τώρα τη στήριξη του νυν δημάρχου από τον ΣΥΝ έχω. Με το ΠΑΣΟΚ έχω βέβαια, αλλά πού στο καλό το ξετρύπωσες αυτό στο κείμενο και γω δεν το βρίσκω; Με το δήμαρχο; Ίσα ίσα. Περιμένω να αντικρούσει τις κατηγορίες που δέχεται (άδικες, φυσικά) αλλά που τις συντηρούσε με τον τρόπο του όταν απευθύνονταν στον πολιτικό του αντίπαλο.
«Στείρα κρίνετε;». Βαρύ, Δείμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως όπως είδα και με τη νέα σου δημοσίευση, ο Δήμος αντικρούει τις αιτιάσεις της Αυγής. Εξάλλου, ξέρουμε καλά ότι κανείς ποτέ δε στράφηκε κατά των ασθενών (προς τιμήν και των δύο διοικήσεων). Το πρόβλημα είναι αλλού.

Κείμενο-θέσεις παράταξης είχα διαβάσει προεκλογικά και προ ολίγων μηνών έπεσαν στο χέρι μου δηλώσεις του πρώην Δημάρχου σε εφημερίδες κτλ.