Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2011

Ανοιχτό μπιλιετάκι στον Διαμαντή

Αγαπητέ μου Διαμαντή,
στενοχωρήθηκα πολύ βλέποντας στο χαρτί του Αγγελιοφόρου αποτυπωμένη μια πραγματικότητα την οποία μου περιέγραφαν πολλοί φίλοι μας και δεν τολμούσα να το πιστέψω. Οικτρά ποσοστά σε μια δημοσκόπηση ένα χρόνο μετά την επάνοδο στο δημαρχιακό θώκο, έστω και εν μέσω κρίσης.
Μακριά από εμένα οι -δημόσιες- συμβουλές. Μόνο ένας λόγος υπάρχει που γράφω αυτές τις γραμμές: επειδή αν γίνονταν αύριο δημοτικές εκλογές πάλι Διαμαντή θα ψήφιζα, λέω πως πρέπει να το ακούσεις εκείνο το καμπανάκι που χτυπάει και στο δικό σου μυαλό και κάνε τα πράγματα πιο απλά από ότι νομίζεις ότι είναι.
Η ικανότητά σου είναι να έχεις ιδέες και άποψη (γι' αυτό θα σε ξαναψήφιζα) όπως ικανότητά σου είναι να κερδίζεις το συνομιλητή σου όταν του θέτεις πράγματα που σε καίνε. Κάν' το επιτέλους: διάλεξε ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μιλάς και να το χαίρεσαι, διαλέξτε δυο τρεις τομείς δουλειάς και βγάλτε αποτέλεσμα. Χωρίς προεκλογικά γραμμάτια και μετεκλογικούς υπολογισμούς. Ανθρώπινα και ειλικρινά άρα πολιτικά και όχι πολιτικάντικα. Πολύ με κόστισε που είμαστε κάτω κι από τον Μπουτάρη. Δες το γράφημα σε παρακαλώ, κάτσε σ' έναν όμορφο χώρο, βάλε δίπλα σου ένα ποτήρι αχνιστό καφέ, και γράψε στο moleskine σου τρία τέσσερα ονόματα και πεντέξι θεματάκια. Μετά μπορείς να κάνεις και τα τηλεφωνηματάκια σου με την ησυχία σου.
Με αγάπη
αυθορμήτως και άνευ δεύτερης σκέψης
μπιλιετάκι αντί επιστολής
για να μην μακρυγορήσω
Σπύρος Λ.

ΥΓ
Σε παρακαλώ μην σκεφτείς πως χάλασε κι ο Σπύρος που δίνει βάση σε δημοσκοπήσεις που δίνουν σχεδόν τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους πάνω από το Σύριζα.
Δεν είναι ακριβώς η δημοσκόπηση το θέμα μου.

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ αντιθέτως θα έλεγα ότι ο μόνος δρόμος είναι μία κινηματική τακτική, μία επιθετική επαφή με τους πολίτες με παράλληλη έξοδο από τα γραφεία...

tsalimi είπε...

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σίγουρα όχι. Δεν είπα ότι αντικρούονται. Κάθε άλλο. Μάλλον ως συμπλήρωση στο κείμενό σου ήταν το σχόλιό μου.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κατσικάκι από το πόδι του κρέμεται λένε στην Κρήτη οι γιαγιάδες.

tsalimi είπε...

Σφαγμένο!

Summertime Blues είπε...

Χρόνια Πολλά!
Ευχές για χαρούμενες γιορτές.

Summertime Blues είπε...

και καλή χρονιά.
ίσως η τελευταία;