Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010

Δεν θα μας αφήσει να αγιάσουμε...

Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της Τετάρτης 8.12.2010: Την απόφαση του ΚΑΣ περιμένει η Δομοτεχνική Α.Ε., για να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ, στο ιδιόκτητο οικόπεδο επί της οδού Βασ. Ηρακλείου (παλιό εργοστάσιο Φλόκα), ώστε να μπορέσει σταδιακά να προωθήσει το επόμενο μεγάλο επενδυτικό της project, κόστους κατασκευής περίπου 30 εκ. ευρώ, για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΑΓΝΟ, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Όλο το δημοσίευμα το διαβάζουν ψηφιακά μόνον οι συνδρομητές του ιστότοπου της εφημερίδας. Εμείς αρκούμαστε στη φωτοτυπία. Κάντε κλικ πάνω της και ξανά για να μεγαλώσει. Η τελευταία φράση του δημοσιεύματος είναι: "Αναμένουμε, ο Δήμος Παύλου Μελά, (ο νέος Καλλικρατικός δήμος) να εναρμονίσει το συντελεστή δόμησης προς το νέο Γ.Π.Σ. στο 2,4" πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο πατήρ Αλεξόπουλος έλεγε το 2005 μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Σταυρούπολης πως δεν τον ενδιαφέρει ο συντελεστής δόμησης. Ο εκ των υιών αντιπρόεδρος της Δομοτεχνικής πριν λίγες μόνο μέρες έλεγε πως προς το παρόν δεν τους ενδιέφερε η επένδυση στο ΑΓΝΟ. Προφανώς ο ένας μας δούλευε και ο άλλος κυριολεκτούσε αφού το δικό του επενδυτικό "παρόν" διαρκεί λίγες ημέρες και εξαρτάται από την έναρξη των εργασιών σε άλλη επένδυση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και στη φωτοτυπία το έργο στο ΑΓΝΟ μοιάζει τρομακτικό.

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μα γιατί κάνετε έτσι για μία επένδυση. Στόχος όλων είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Να κλείσουν μαγαζιά, να χτιστούν νέες οικοδομές.

Ανώνυμος είπε...

"Ανάπτυξη". Μια λέξη με διάφορα νοήματα. Μακάρι να μην αφήσουμε να συμβεί κατί τέτοιο αλλά η ιστορία δείχνει ότι τέτοια σχέδια πραγματοποιούνται συνήθως και μαλιστά με την συγκατάθεση των πολιτών αρχικά. Εώς ότου έρθουν μετά δέκα χρόνια και πουν το γνωστό "δεν υπάρχει πράσινο" και "έχουμε πνιγεί στο τσιμέντο".
Χρήστος

tsalimi είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι. Η πολιτική επαγρύπνιση και η κοινωνική παρέμβαση έχουν αμβλυνθεί. Ο μόνος φορέας που μπορεί, ίσως, να κάνει κάτι είναι ο Δήμος κυρίως στα ζητήματα που έχει λόγο. Ένα από αυτά είναι ο συντελεστής δόμησης.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπορεί και να κινητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενο τσιμεντοποίησης του χώρου...