Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΟΚΑΝΑ και αγωνιστές

2006, εκδήλωση του Δήμου Σταυρούπολης για τον ΟΚΑΝΑ:



2009, εκδήλωση του Δήμου Σταυρούπολης για τον ΟΚΑΝΑ:

Η εκδήλωση είναι ίδια. Τότε 8 χρόνια λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, τώρα 11.
Ο φορέας διοργάνωσης ο ίδιος. Δήμος Σταυρούπολης.
Το βασικό αίτημα, ίδιο. Φτάνει πια!
Η πρόταση, ίδια. Διασπορά του προγράμματος.
Ακόμη και η προωθημένη εκδοχή της πρότασης, ίδια. Κάθε ασθενής στον τόπο του.

Οι τωρινοί διοργανωτές, έλεγαν τον δήμαρχο του τότε κρυπτορατσιστή που φανερώθηκε.
Η Αυγή είχε ξεσαλώσει: ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ήταν ο υπέρτιτλος πάνω από τον τίτλο Άγριος ρατσισμός στη Σταυρούπολη κατά του ΟΚΑΝΑ.

Το Νοέμβριο του 2007 ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων που έληγε τον Απρίλιο του 2008. Έχουμε Ιούλιο του 2009.
Οι καλοί του τότε είναι οι κακοί του τώρα και οι κακοί του τότε είναι οι καλοί του τώρα.

Αυτό το, χαμηλού επιπέδου, γαϊτανάκι κρατάει χρόνια, θα διαρκέσει και άλλο και το σέρνουν με περισσή χαρά πολιτικοί της κεντρικής εξουσίας αλλά και πολιτικοί των τοπικών κοινωνιών.

Θα πάω σ' αυτήν την εκδήλωση, επειδή μου κακοφάνηκε που δεν ήρθαν τότε αυτοί που με καλούνε σήμερα. Κι επειδή, τελικά, τη νύφη θα την πληρώσουν αθώοι!

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό που ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι πότε οι διοργανωτές χαρακτήρισαν κρυπτορατσιστή τον πρώην Δήμαρχο. Οι κατηγορίες χρειάζονται και αποδείξεις.

Όσον αφορά την Αυγή, δική σου εφημερίδα είναι πολιτικά και όχι δική μου. Άσε που έγραψε τα ίδια πόσες φορές, πάσχοντας από τα ίδια συμπτώματα ιδεοληψίας με πολλούς ακόμα. Αλλά, ρε φίλε, όσα δεν έγιναν σε 4 χρόνια (δεν βάζω τα πιο μπροστά) έχουνμε την απάιτηση να γίνουν σε 2,5.

Είναι κι αυτή μίας στάσις, νιώθεται. Ίσως είναι και η αμηχανία της σύγκρισης ανάμεσα στη μια προεκλογική κινητοποίηση και των δικών μας (σε πληθυντικό αριθμό, παρακαλώ).

Συμφωνούμε όμως ότι τελικά η ίδια η Πολιτεία είναι εκείνη που θα αποφασίσει και δεν αποφασίζει.

tsalimi είπε...

Υποψήφιος δημοτικός σας σύμβουλος το 2006 στην Αυγή που είχε τον τίτλο που αναφέρω στο κείμενο. Έχω και έχεις το απόκομμα.
Ώστε αποδείξεις, λοιπόν; Θεωρείς ότι μιλάω ανεύθυνα; Αυτό συμπεραίνεις από το κείμενο; Και είσαι του διαλόγου, να υποθέσω. Φαντάσου, οι άλλοι...
Ας είναι. Κάντε εσείς εκδηλώσεις αγωνιστικές και κινητοποιήσεις στελεχών, μακράν του λαού, γεμίστε τα βιογραφικά σας και τα έντυπά σας με φωτογραφίες κι αφήστε την ουσία να γλιστράει και να χάνεται. Εσείς αυτά χρειάζεστε, αυτά κάνετε.
Η έρμη η κοινωνία που επικαλείστε τι φταίει;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε ονοματεπώνυμο. Δεν ντράπηκε ποτέ για την άποψή του και δεν κρύφτηκε πίσω από σλογκανάκια και θεσούλες. Έγραψε, μάλωσε, επιχειρηματολόγησε χωρίς φωνές και λαϊκισμούς και γνωρίζοντας πάντα το πολιτικό κόστος που η θέση του δημιουργούσε. Άλλωστε γνωρίζοντας ότι η άποψή του μειοψηφούσε στην παράταξη, πάλεψε να γίνει πλειοψηφική και θέση της παράταξης αλλα δεν τα κατάφερε. Ταυτόχρονα όμως δεν προσπάθησε να δεσμεύσει τον οποιοδήποτε να διατυπώσει την αντίθετη άποψη. Μειονέκτημά του η όχι και τόσο εύκολη πρότασή του σε αντίθεση με τις εύπεπτες "λύσεις" που, όπως και να το κάνουμε, χαρακτηρίζονται από λαϊκισμό και τοπικό παραγοντισμό. Δεν θέλησε ποτέ να το παίξει αλάθητος. Μπορεί η έκφραση "κρυπτορατσιστής" να ήταν βαριά. Όταν όμως τέτοιες στάσεις δίνουν χώρο στην κοινωνική διχόνοια, όταν ακραίες αντιλήψεις μέσα από την υπεραπλουστευτικότητά τους καθορίζουν την πολιτική ατζέντα, όταν το "έξω οι ξένοι, οι μιαροί και οι ρυπασμένοι" γίνει κυρίαρχη ιδεολογία τότε ο καθένας νομίζω πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το τι έπραξε, για το τι πράττει και για το τι θα πράξει.
Οσο αφορά τις ιδεοληψίες της Αυγής και "πολλών ακόμα", μπορείτε να αρκεστείτε στις ιδεοληψίες του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Αλεξόπουλου ή ακόμη και στην απέραντη λατρεία των ΜΜΕ που κάποιοι διακατέχονται.

tsalimi είπε...

Η ουσία της δικής μου συμμετοχής στην πλευρά που αντιτίθεται στον ΟΚΑΝΑ, έχει να κάνει με την πρόχειρη και κακή εφαρμογή του προγράμματος. Πιστεύω πως κάποιοι "σχεδίασαν" στο γάμο του Καραγκιόζη. Κι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ταμπουρώνονται πίσω από την δήθεν υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών. Φυσικά και στην πλευρά των αντιτιθέμενων υπάρχουν και καραμπινάτοι ρατσιστές και φυσικά δεν προσδιορίζονται σε μία και μοναδική παράταξη.
Ο πρηγούμενος δήμαρχος δεν ήταν περισσότερο ή λιγότερο "κρυπτορατσιστής" από τον σημερινό.
Και να φανταστείς πως στην κοινωνία της Σταυρούπολης ΔΕΝ άνοιξε ο διάλογος για το αν τα υποκατάστατα είναι, πράγματι, λύση. Κάτι λίγα στα blogs δεν πιάνονται.
Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούμε,πώς ήταν δυνατόν άλλωστε να μην συνέβαινε κάτι τέτοιο;
Γνωρίζω πολύ καλά από μειοψηφούσες απόψεις εντός δημοκρατικών συλλογικοτήτων. Χρόνια παθός! Χάρηκα που τα είπαμε. Να είσαι καλά!