Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2008

Τη βαριοπούλα σύντροφοι, τη βαριοπούλα!

Ακτιβιστική ενέργεια στη Σταυρούπολη έκαναν οι νεολαίοι του ΣΥΝ. Σταμάτησαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Ρεπορτάζ σε πολλές εφημερίδες. Συμφωνώ και επαυξάνω τις δηλώσεις των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας.






Το επόμενο βράδυ, ίδια μέρα με τα δημοσιεύματα γίνεται στο στρατόπεδο Παύλου Μελά μια προφεστιβαλική γιορτή της Νεολαίας του ΣΥΝ. Στήνεται εξέδρα. Αρωγός ο Δήμος Σταυρούπολης παρά τις αντιρρήσεις του στρατού. Συμφωνώ με τη βοήθεια του Δήμου και χαίρομαι για την ανυπακοή του ΣΥΝ. Αυτό μου έλλειπε.

Προσέξτε λίγο τη βάση της εξέδρας:






Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες φαίνεται καθαρά η προσθήκη τσιμέντου, σε προϋπάρχουσα κατασκευή του στρατού για τις ανάγκες ενός ελικοδρομίου. Ποιος και πότε έκανε την προσθήκη;
Όχι δεν την έκανε ο ΣΥΝ. Λίγες ημέρες νωρίτερα έγιναν στο χώρο οι εκδηλώσεις των Ακριτών του Πόντου, ενός δραστήριου ποντιακού συλλόγου της Σταυρούπολης. Τότε προστέθηκε το επί πλέον τσιμέντο.
Η εξέδρα που τοποθετήθηκε και τότε είναι η ίδια μ' αυτήν που τοποθετήθηκε στη Γιορτή του ΣΥΝ. Αγοράστηκε το 2006 από το Δήμο Σταυρούπολης και είναι παντός καιρού με πόδια μεταβαλλόμενου ύψους για να προσαρμόζεται σε πιθανές ανωμαλίες εδάφους. Εξάλλου, μέσα στο στρατόπεδο, σε διαφορετικό σημείο, στήθηκε πολλές ακόμα φορές.

Απορρίπτουμε την οποιαδήποτε πρόθεση τσιμεντοποίησης, οικοπεδοποίησης ή τεμαχισμού του χώρου. Η επιδίωξη είναι «ούτε ένα κυβικό μπετόν παραπάνω».

Η φράση που προηγείται βρίσκεται σε κείμενο που κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι στη διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΥΝ με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ.
Υπάρχει, για όποιον ενδιαφέρεται στο blog του michalaki. Η περιβαλλοντική ευαισθησία του Αντώνη είναι αναμφισβήτητη.

Μόνο που χάθηκε μια ευκαιρία επικοινωνιακού ακτιβισμού. Έπρεπε να καταστραφεί το μπετόν πανηγυρικά και με κρότο μεγάλο. Επειδή η ύπαρξη αυτής της κατασκευής βαρύνει σημειολογικά όλους εκείνους που εξαπέλυαν μύδρους στους «τσιμεντολάτρες προηγούμενους» και εμφανίζονταν ως «τσιμεντομάχοι επόμενοι».
Υπάρχει ακόμα καιρός, να επανορθώσει ο ΣΥΝ, μέχρι το Σεπτέμβριο που θα μπει στο χώρο η ΚΝΕ, και κάνει χρήση, αυτή, της βαριοπούλας.

5 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Λαμπρά!
Αυτές οι απροσεξίες κοστίζουν! Η Αριστερά γενικώς οφείλει να προσέχει, γιατί της την έχουν στημένη!
Ένα περίεργο πράγμα: η ανηθικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων δεν εντυπωσιάζει τόσο όσο το οποιοδήποτε φάουλ της Αριστεράς! Τελικά προσδοκούμε πολλά από αυτήν, ε;

tsalimi είπε...

Φυσικά και προσδοκούμε πολλά από αυτήν. Γι' αυτό και μπορούμε να προβαίνουμε σε παρατηρήσεις χωρίς απαραιτήτως να της την έχουμε στημένη.
Στο μικρόκοσμο, πάντως, της συνοικίας όπου βρίσκεται αυτό το στρατόπεδο, αγαπητέ λωτοφάγε, τέτοιες μικρές λεπτομέρειες έχουν πολιτικό φορτίο δυσανάλογο με το μέγεθός τους .

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Ε όχι ρε παιδιά και φάουλ της Αριστεράς. Δε ζούμε στον μικρόκοσμο της λήθης. Το κάθε πράγμα στον καιρό του. Και μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΝ ήταν ο μοναδικός πολιτικός φορέας που τόλμησε και μπήκε οργανωμένα στο στρατόπεδο.

tsalimi είπε...

Κομματικός φορέας, ναι!
Πολιτικός φορέας είναι και ο Δήμος Σταυρούπολης που διοργάνωσε εκεί μέσα εκδηλώσεις από το 2005.

Λωτοφάγος είπε...

Δεν εννοούσα εσένα, φυσικά, αλλά τα ΜΜΕ.
Εμείς δικαίως προσδοκούμε και έχεις δίκιο: η Αριστερά είναι η ανάσα μας μέσα στην ασφυξία.