Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

Απελπιστικά μόνοι... αγωνίζονται!


Απελπιστικά μόνοι. Μόνο οι εργαζόμενοι κι αυτοί όχι όλοι. Οι πολιτικοί της Σταυρούπολης, άφαντοι. Στο δημοτικό συμβούλιο, την επόμενη Τρίτη, αν τελικά μπει το θέμα, με ετοιμότητα καφενείου οι περισσότεροι θα πούνε κάτι μεγαλόστομο και θα γυρίσουνε πλευρό.
Κανείς πολίτης, ένα άτομο από τη διοίκηση της «Ίρις», για λίγο˙ ένα άτομο από τη διοίκηση του Δήμου για να πληροφορήσει για την παρουσία του δημάρχου στο γραφείο του και για την πρόθεση να τεθεί το θέμα στο ΔΣ της Τρίτης˙ κι ένα άτομο που ήταν στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου αλλά που θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς˙ ένα άτομο από το σύλλογο των εργαζομένων στους ΟΤΑ˙ ένα συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού που ρωτούσε αν έχουν οι εργαζόμενοι χρέη και δάνεια˙ πολλοί αστυνομικοί. Και τα καφενεία, ήδη από τις εννιά το πρωί γεμάτα.

Απελπιστικά μόνοι, τώρα που είναι πρόβλημα. Όχι εργαζόμενοι πια, ή πολίτες αλλά πρόβλημα που πρέπει να το λύσουν άλλοι. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Εμείς ποτέ.

Κάνε φύλλο γκαρντάσι μπας κι αλλάξει η παρτίδα.

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Οι παίκτες μιλημένοι, οι κινήσεις συγκεκριμένες, την παρτίδα ή την κερδίζεις ή τη χάνεις. Ας υπάρξει επιτέλους η πολιτική ωριμότητα να παιχτεί το παιχνίδι με ανοιχτά χαρτιά.

tsalimi είπε...

Με πολιτική ωριμότητα, εκλογές δεν κερδίζονται. Αυτές απαιτούν πολιτική ετοιμότητα. Οπότε; Φτου κι απ’ την αρχή. Είναι κρίμα όμως. Έτσι το πολιτικό παιχνίδι μοιάζει να είναι χαμένο από χέρι. Επιμένουμε, παρόλα αυτά. Γιατί;