Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2017

Το στρατόπεδο Παύλου Μελά, ένα στρατόπεδο...ιστορία


Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 7μμ, στο κτήριο Κ, από τη βορειοδυτική είσοδο του στρατοπέδου Παύλου Μελά (απέναντι από το δημαρχείο Παύλου Μελά), θα προβληθεί (με ελεύθερη είσοδο) το ντοκιμαντέρ "Το στρατόπεδο Παύλου Μελά, ένα στρατόπεδο...ιστορία".

Το ντοκιμαντέρ  "Το στρατόπεδο Παύλου Μελά, ένα στρατόπεδο...ιστορία" είναι μια απόπειρα καταγραφής της ιστορίας του στρατοπέδου, με κέντρο αναφοράς τα χρόνια της Κατοχής. Ένα στρατόπεδο που μετατράπηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου η ναζιστική βαρβαρότητα άφησε τα σημάδια της! Είναι μια συμβολή στη διάσωση της ιστορικής μνήμης... αλλά και μια φωνή αφύπνισης... γιατί, αλλιώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Νίκος Σαμαρίνας (Δ/ντης 6ου Γ/σιου Σταυρούπολης), Ιωάννα Παρλάντζα &  Γιώργος Λαδόπουλος, Ιόλη Πολυδωρίδου, Γεωργία Δαμιανίδου (2ο Γ/σιο Ευκαρπίας)

Τεχνική επεξεργασία ντοκιμαντέρ: Ιωάννα Παρλάντζα

Αφηγητής: Γιάννης Ξενιτόπουλος

Σενάριο - Κείμενα αφήγησης: Γιώργος Λαδόπουλος - Ιόλη Πολυδωρίδου
                                         
Σήμερα... περισσότερο... από ποτέ τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του στρατοπέδου, κουφάρια μιας αγνοημένης ιστορίας, φωνάζουν με την πιο δυνατή φωνή τους. Είναι η φωνή της μνήμης που διεκδικεί τον χώρο της μέσα μας ως φύλακας του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: