Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Παράπονο να το πω; Δεν το λέω! Παρατήρηση, το λέω!

Να πω την αμαρτία μου; Τη λέω. Πού και πού γκουγκλάρω είτε τον τίτλο κάποιου βιβλίου μου είτε το όνομά μου. Και το κάνω αυτό επειδή βρίσκω παράξενα πράγματα. Ας πούμε για την αποψινή σοδειά. Μου βγάζει πρώτα συνεργασία μου σε περιοδικό το οποίο αγνοούσα. Το ψάχνω καλλίτερα και βλέπω πως είναι σπλάχνο της οικογένειας Αποστολίδη. (http://www.renosapostolidis.gr/miniaio-periodiko-diorthoseis). Με τον Ρένο Αποστολίδη είχα μια αλληλογραφία από τον πρώτο καιρό που ξεκίνησα να γράφω για τη μοτοσυκλέτα στην ελληνική λογοτεχνία. Στο τεύχος λοιπόν 23 (Μάιος 2013) έχει δυο δικά μου ποιήματα. Πρέπει να ψάξω να το αγοράσω! (http://www.politeianet.gr/magazines/diorthoseis-teuchos-23-maios-2013-224185).
Δεύτερη ανακάλυψη: με ξέρουν στο υπουργείο Παιδείας και όχι από την εκπαιδευτική μου ιδιότητα. Σ' ένα site (http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C131/595/3928,17295/extras/texts/index_a_35_01_skambardwnis.html)
που δεν κατάλαβα πώς ακριβώς δουλεύει έχει ένα κείμενο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη παρμένο όμως από το βιβλίο μου "ΕΝΔΟΣΚΕΛΗΔΟΝ" την ανθολογία δηλαδή της παρουσίας της μοτοσυκλέτας στην ελληνική λογοτεχνία. Τιμή μου βέβαια αλλά ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλέφωνο...
Τρίτη ανακάλυψη: Το ποίημα της Μαρίας Κέντρου Αγαθοπούλου "ο μοτοσικλετιστής" βρίσκεται στο βιβλίο της Γ Λυκείου (γενικής παιδείας) (http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C131/595/3928,17274/) αλλά δεν είναι αυτή η ανακάλυψη. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ένα pdf (http://www.slideshare.net/orfeas70/ss-4481586) και στο scribd το οποίο στα παράλληλα κείμενα για το ποίημα της (φίλης μου) Μαρίας έχει και δικά μου ποιήματα. Δεν ξέρω ούτε ποιος τα ανέβασε ούτε γιατί ακριβώς το έκανε.
Για τις αναφορές που γίνονται στα βιβλία μου με τη μοτοσυκλέτα σε forum μοτοσυκλετιστικά, μιαν άλλη φορά.

Εννοείται πως είναι άχαρο να ανακαλύπτεις πως αυτό που κάνεις είναι τελικά χρήσιμο, αλλά αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν μπαίνουν στον κόπο να ρίξουν ένα σύρμα ρε αδερφέ, ένα σημάδι, ένα κλείσιμο του ματιού, σαν να λένε "γεια χαρά ρε φιλάρα, δες το κομματάκι σου και στη δική μας τη βιτρίνα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: