Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Εκθέσεις φωτογραφίας

Αλέξης Αλαματίδης


Το καφεζυθεστιατόριο το Ψυχιατρείο, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο χώρο του μια φωτογραφική έκθεση του Αλέξη Αλαματίδη, από το Photo Studio δυτικώς.

Φθινόπωρο - μια παλέτα χρωμάτων με ζωγράφο τη φύση.
“Έχοντας εισπράξει τη χαρά και τη νιότη της άνοιξης, έχοντας μαζέψει ενέργεια και ζέση όλο το καλοκαίρι, η φύση το φθινόπωρο, λίγο πριν πέσει στη χειμερία νάρκη, δίνει το απόσταγμα της σοφίας όλων αυτών που έμαθε, με χρώμ...ατα που τον καθένα μας συγκινούν και καθηλώνουν. Στο φθινόπωρο η φύση ζει και χαίρεται με την ωριμότητα της.
Χαρείτε και προστατέψτε την.”

Όλο τον Νοέμβριο θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε φθινοπωρινά μοτίβα, ενώ απολαμβάνετε το ρόφημα, το ποτό σας ή το γεύμα σας.
Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, τα έργα που εκτίθενται, πωλούνται σε συμβολικές τιμές: τα μικρά κάδρα (30*45) κοστίζουν 20 ευρώ και τα μεγάλα (50*75) κοστίζουν 40 ευρώ. Ρωτήστε εμάς ή απευθυνθείτε στον

Αλέξης Αλαματίδης - Photo Studio δυτικώς. Ευζώνων 7 Ά. Ηλιούπολη - τηλ 2310 642055 - 6937119772

Όψεις

«Όψεις νέων φωτογράφων»

Έκθεση με τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων», παρουσιάζει από 18 έως 28 Νοεμβρίου 2010, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 30 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το τρίμηνο εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία που διοργανώνει 2 φορές το χρόνο η Φ.Λ. «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης.Στόχος της είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό μέσα από την εμπειρία μιας έκθεσης.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορά στη βασική κατάρτιση στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της μαυρόασπρης φωτογραφίας, περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κυρίως εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία του φωτογραφικού μέσου αποφεύγοντας τα εμπόδια και τα διλήμματα που βάζει στους νέους φωτογράφους η εξάρτηση από την τεχνολογική εξέλιξη και η εμπορευματοποίηση της φωτογραφίας.
Το ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την φωτογραφία ως τέχνη και ως μέσο για ευχαρίστηση και ψυχαγωγία είναι το σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου. Οι εβδομήντα περίπου φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν μια πρώτη γεύση της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου.
Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Γιάννης Αθανασιάδης, Κώστας Αθανασίου, Μάγδα Βαβούρα, Γιώργος Βουδούρης, Ηλίας Βουτσάς, Αλεξάνδρα Γάκη, Δημήτρης Γιώβης, Ραφαήλ Γκαϊδατζής, Αφροδίτη Γκρασδάνη, Νέστορας Δημητριάδης, Μαρία Ελευθεριάδου, Ελένη Εμμανουηλίδου, Γιώργος Κάντας, Πελαγία Μαγιοπούλου, Νόπη Μαντή, Βαγγέλης Μαρούλης, Κατερίνα Μεσοχωρίτου, Κατερίνα Μητρούδα, Μίνα Μπασδάνη, Άννα Μπινιάκου, Βάσω Νικολαϊδου, Κώστας Ντοκούτσης, Φανή Παπαδοπούλου, Παρασκευή Παπαϊωάννου, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Ελένη Σκεύα, Σοφία Σκίτσκα, Μαρία Τσαγγαλίδου, Ελένη Τσιαγιανίδου, Χρυσάνθη Τσολάκη, Μαρία Χατζηαθανασίου

Χώρος έκθεσης: Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 28 Μαρτίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00
Πληροφορίες: Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Έλλη Αβραμίδου, Κατερίνα Καλουδοπούλου
Τηλ.: 2313302833,34 φαξ: 2313302837 e-mail: opseis@opseis.gr, url: www.opseis.gr


Κώστας Κρικέλης



Σας προσκαλώ στην πρώτη μου έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας με θέμα τα γλυπτά της Ακρόπολης στο βρετανικό μουσείο, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζα Πειραιώς, Κατούνη 14-16 Λαδάδικα. Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 20.00

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι,

τυχαία πληροφορήθηκα με έκπληξη και οργή ότι ο κ. Κώστας Κρικέλης

έχει διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις μέρες και με την υποστήριξή σας,

έκθεση με τρισδιάστατες φωτόγραφίες με τα γλυπτά του Παρθενώνα

που βρίσκονται στο Βρεττανικό Μουσείο.



Επιθυμώ να σάς ενημερώσω ότι ο κύριος Κρικέλης (που υπήρξε πρώην συνεργάτης μου)

πήρε τις δημιουργίες μου από τον υπολογιστή μου

και προσπαθεί πάλι να ξεγελάσει και τους φορείς-χορηγούς και το κοινό

της πατρίδας μας εμφανίζοντας δικιά μου δουλειά για ...δική του.

Η δουλειά που εκθέτει στη Θεσσαλονίκη είναι προϊόν κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας

δικής μου δημιουργίας για την οποία έχω κατοχυρώσει κάθε νόμιμο Κοπυράιτ.



Η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης

όπου βέβαια και θα ξεκαθαρίσει.

Εξίσου, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και η τωρινή απόπειρά του

να σφετεριστεί δικά μου καλλιτεχνικά έργα.

Σάς ενημερώνω ότι ο κύριος Κρικέλης σάς χρησιμοποιεί εν αγνοία σας προκειμένου

να κατοχυρώσει "στην πράξη", όπως ελπίζει, τις δημιουργίες αυτές για δικές του.



Με τιμή

Κυριακή Παρδάκη.



Υ.Σ. για την καλύτερη ενημέρωση σας παραθέτω συνδέσμους που αποδυκνείουν τα λεγομενα μου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4580742
http://www.athenscityculture.gr/node/9765
http://www.enet.gr/?i=events.el.photo-events&ocid=e386ed6c-e424-4317-9919-2c346aca5484

και το ιστολόγιο μου

http://3dkika.blogspot.com/

tsalimi είπε...

Δεν νιώθω ότι με χρησιμοποιεί κανένας, επειδή αναδημοσίευσα ένα δελτίο τύπου ενός καλού φίλου. Πάντως, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

paratiritis είπε...

Αγαπητέ Σπύρο, σχετικά με την "κλοπή" που ολοφύρεται η κα Παρδάκη, η σειρά έχει των γεγονότων έχει ως εξής:ΠΡΩΤΟ κυκλοφόρησε το λεύκωμά μου από την Ελευθεροτυπία με τίτλο «Τα κλεμμένα της Ακρόπολης» στις 10/10/2009 https://www.perizitito.gr/product.php?productid=174419&page=1 ΔΕΥΤΕΡΟ μετά από 9 μήνες η Κ. Παρδάκη 21/6/2010 φωτογράφισε και διοργάνωσε έκθεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα (δεν ασχολήθηκα μαζί της γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτή την έκθεση ΤΡΙΤΟ Στις 19/11/2010 διοργανώνω έκθεση με τις φωτογραφίες του λευκώματος μου που κυκλοφόρησε η Ελευθεροτυπία (και εκεί εξανίσταται η Κ. Παρδάκη)
Εφόσον πρώτα στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το λεύκωμά μου πως η Κ. Παρδάκη μιλά για… κλοπή? Τρισδιάστατο λεύκωμά μου πωλείται στο σπήλαιο του Διρού, έχω φωτογραφίσει τρισδιάστατα για την Ολυμπιακή επιτροπή την αφή της Ολυμπιάδα Νέων 2010, έχω αποτυπώσει τρισδιάστατα σχεδόν όλες τις γωνιές της Ελλάδας και η κα Παρδάκη εμμένει σε μια δουλειά (ελγίνεια) χωρίς να έχει κάνει τίποτα άλλο τρισδιάστατο στη ζωή της. Αλήθεια τελικά ποιος έκλεψε ποιον? Η Κ. Παρδάκη ισχυρίζεται ότι έκλεψα από τον υπολογιστή της τρισδιάστατες φωτό, πως έχει το κόπιράιτ δεν ξέρω γω που, και όλα αυτά μπλοφάροντας! Δεν προσκομίζει καμιά απόδειξη.
Όταν διέκοψα τη συνεργασία μου με την Κ.Παρδάκη και έφτιαξα από το λεύκωμα «Τα κλεμμένα της Ακρόπολης» η Κ. Παρδάκη έκανε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Ελευθεροτυπίας τα οποία τα έχασε, αφού μεταξύ των άλλων ξεσκεπάστηκε και μια λαθροχειρία που επεχείρησε σε βάρος μου με παραποίηση επιταγής. Ως δημοσιογράφος και δημιουργός τρισδιάστατων φωτογραφιών θα κινηθώ δικαστικά εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση, ενημέρωσα ήδη όλα τα ηλεκτρονικά για την αντικειμενική ευθύνη δημοσίευση της επιστολής της (νόμος Βενιζέλου) καθώς με παρουσιάζουν ως κλέφτη και προς τιμήν του ΟΛΑ αφαίρεσαν την συκοφαντική επιστολή της
Ευχαριστώ
Κώστας Κρικέλης

paratiritis είπε...

Εφόσον είναι εδώ και έξι χρόνια αναρτημένη η κατηγορία της Παρδάκη προς εμένα, να σημειώσω πως σε μήνυση που έκανα εναντίον της τον περασμένο Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντκή δυσφήμιση κατα συρροή προς το πρόσωπό μου

paratiritis είπε...

Στο προηγούμενο σχόλιό μου ξέχασα να γράψω το όνομά μου, Κώστας Κρικέλης