Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Σταυρευκαρπίχνη, η πόλις του Παύλου Μελά!


Φρέσκο, σημερινό νέο. Ιδρύεται Δήμος Παύλου Μελά και καταργούνται οι δήμοι Σταυρουπόλεως, Πολίχνης και Ευκαρπίας: ό,τι πιο ανιστόρητο, ανέμπνευστο και κακόγουστο.
Παύλου Μελά; Από τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα; Από το στρατόπεδο Παύλου Μελά; Από την ποδοσφαιρική ομάδα Παύλου Μελά;
Όύτε το Σταυρούπολη σκέτο τους έκανε, ούτε το Ευκαρπία, ούτε το Πολίχνη; Οι άλλοι Δήμοι που κράτησαν ένα από τα ονόματα των συνιστωσών δήμων ή κόλλησαν τα δύο ονόματα δίπλα δίπλα τι ήταν; Κορόιδα; Ή δεν είχαν το κονέ; Ούτε καν το ΣταυρΕυκαρπΊχνη δεν το σκέφτηκαν; Τόσο απλό και τόσο εύηχο!

5 σχόλια:

MICHALAKIS είπε...

Το κονέ το είχανε αλλά για μακεδονομαχίες!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν θες για ιστορικότητα μπορείς να θυμηθείς μερικούς εκτελεσθέντες, μερικούς φυλακισμένους... Επίσης πάντα υπάρχουν οι συμβολισμοί. Ωστόσο, -αν και η ειρωνεία είναι πολύ καλή- γιατί μένεις μόνο στην επιφάνεια του ονόματος;

tsalimi είπε...

Επειδή στα υπόλοιπα, στα καθαρά πολιτικά, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη Δείμε μου.Το μάθημα ιστορίας το χρειαζόμουνα, πράγματι. Να είσαι καλά! Αυτό ακριβώς προέταξαν οι τρεις δήμαρχοι και αυτό ακριβώς αποδέχτηκε ο υπουργός. Τι να λέμε; Αν θέλανε να τιμήσουνε αυτή τη μνήμη (κατά λάθος έγραψα μνήμα, κακώς το διορθώνω) θα ονομάζανε το νεό δήμο "Δήμο Στρατοπέδου Παύλου Μελά".

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι κι αυτό μια στάσις. Νιώθεται. Αλλά, πες μου τώρα χωρίς βαρβάρους τι θα γενούμε;

tsalimi είπε...

Τώρα είμαστε χωρίς βαρβάρους; Εδώ έχουν μπει για τα καλά μέχρι και στην κρυφή τσέπη που έχουμε ραμμένη στη φόδρα στο σακάκι.