Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

Με τις υγείες μας...

Στην τελευταία εκδήλωση του Δήμου Σταυρούπολης με το βαρύγδουπο τίτλο "Λαϊκή Συνέλευση", ο δήμαρχος Σάββας Σερασίδης επικαλέστηκε συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Βενιζέλο και λίγο πολύ παρουσίασε ως τελειωμένη υπόθεση την απόδοση του στρατοπέδου Παύλου μελά στη Σταυρούπολη και δι' αυτής στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης για μητροπολιτικό πάρκο χωρίς άλλο τσιμέντο. Προφορικά, αυτά. Γραπτό, τίποτε.
Σήμερα ο "Αγγελιοφόρος" έχει δύο κείμενα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Σε κανένα από αυτά δεν επισημαίνεται το Παύλου Μελά ως προοπτική ανάσας για όλη την πόλη.
Το δεύτερο μάλιστα κείμενο με τις θέσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διά στόματος υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη έχει 41 (τέτοιες) θέσεις για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, έχει ένα στρατόπεδο για μητροπολιτικό πάρκο αλλά δεν είναι του Παύλου Μελά.
Θα μου πείτε, δεν είναι τίποτε τελειωμένο. Ξέρω.
"Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και διαχείρισης θεμάτων της Θεσσαλονίκης που θα προκύψει από:
α. Μια προκαταρκτική μελέτη στόχων.
β. Ενα διεθνή διαγωνισμό για το στρατηγικό αστικό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Τέσσερις ενότητες θεμάτων και 41 προτάσεις πρέπει άμεσα να προωθηθούν και να αποτελέσουν το πλαίσιο του στρατηγικού επανασχεδιασμού της πόλης"


Τώρα, λοιπόν, την ώρα της διαβούλευσης για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, να γίνει μια ωραία εκδήλωση μέσα στου Παύλου Μελά, να έρθουν και όλοι οι αγωνιστές για το περιβάλλον, για να ξεκαθαριστεί μια για πάντα το Μέλλον Αυτού Του Χώρου: Ένταξή του στο συνολικό σχεδιασμό της πόλης ή μια από τα ίδια;

Και Ως Συνέχεια Μια Διαρκής Λαϊκή Συνέλευση Μέσα Στο Στρατόπεδο Κάθε Πρώτη Κυριακή Του Μήνα Για Να Δούμε Σε Πόσες Κυριακές Θα Το Πάρουμε ...Απόφαση Πως Το Έχουμε ή Το Χάσαμε.

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βέβαια για το προφορικό τι να θυμηθούμε; Μήπως τους αρραβώνες;

tsalimi είπε...

Να τους θυμηθούμε κι αυτούς. Και τη ζηλιάρα γειτόνισσα που τους χάλασε.

Υπατία είπε...

Από πότε, φίλε Σπύρο, Οι αγώνες κατάντησαν να μετράμε σε πόσες Κυριακές θα πάρουμε το "πρωτάθλημα"!
Μερικές φορές με εκπλήσσεις.
Αλλά γιατί τόση ειρωνεία και κακή διάθεση σε μερικά άρθρα;

Υπατία είπε...

Από πότε, φίλε Σπύρο, οι αγώνες και οι προσπάθειες κατάντησαν να τους μετράμε σε πόσες Κυριακές θα πάρουμε το "πρωτάθλημα;
Μερικές φορές με εκπλήσσεις!
Γιατί τόση ειρωνεία και κακή διάθεση σε μερικά σου κείμενα για το Δήμο;
Γύρνα και δες λίγο πίσω χωρίς παρωπίδες.

tsalimi είπε...

Παρωπίδες και κακή διάθεση η στηλίτευση της διγλωσσίας κάποιων πολιτικών που κάνουν σαν να βγήκαν τώρα στο κουρμπέτι;
Παρωπίδες και κακή διάθεση, λοιπόν!
Δε μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό βγαίνει από τα κείμενά μου για τον Δήμο (Σταυρούπολης).
Όσο για το πρωτάθλημα, τι να πω. Απλώς υπερθεμάτισα στην πρακτική του Δήμου: συγκεντρωσούλα επί παντός του επιστητού και δελτία τύπου μετά φωτογραφιών. Γιατί όχι και μια Μέσα στο στρατόπεδο, να το θυμίσουμε σε όσους (νυν υπουργούς και υφυπουργούς ξανά όπως και παλιά) το ξέχασαν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε θυμάμαι καμία γειτόνισσα, αλλά επίσης βαρύγδουπους αρραβώνες που στην εκσυγχρονιστική λογική της "ανάπτυξης". Αν όμως όλα είναι θέματα ποσοτικά ας μετρήσουμε πόσα έγιναν μέσα στο χώρο σε τρία χρόνια και πόσα σε τέσσερα. Πόσα έντυπα και πολιτικοί ασχολήθηκαν σε τρία χρονια και πόσοι σε τέσσερα (για να μη βάλω και τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία δεν είχα ενεργή παρουσία, αλλά είχε ο αρθρογράφος και η διοίκηση -κατά πρόσωπα- που υπηρέτησε).

tsalimi είπε...

Φορτώνεσαι το όλον (κυβερνητικόν) ΠΑΣΟΚ. Κάτι θα ξέρεις. Το κείμενό μου αφορά πρωτίστως τους πρώην και νυν υπουργούς που τώρα έχουν και τα χτένια στα χέρια τους. Τα γένια υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και τους περιμένουν.
Η αναφορά στον δήμαρχο, που τόσο σε τάραξε, είναι το δευτερεύον σε αυτό το κείμενο. Άλλο είναι το μείζον και απορώ που δεν συμφωνείς.