Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009

Είναι δυνατόν να μην υπέγραψε ακόμα ο ΥΕΘΑ για το Παύλου Μελά;


Ο σημερινός Αγγελιοφόρος δημοσιεύει εκταταμένο ρεπορτάζ για εργασίες φοιτητών σχετικές με την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης.

Θυμήθηκα το έντυπο που έβγαλε ο Δήμος Σταυρούπολης, με τη συνδρομή της Τράπεζας Πειραιώς, τον Ιούλιο του 2009 (έτσι γράφει), με τίτλο "μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά".

Εκεί λοιπόν προτάσσονται δηλώσεις διαφόρων παραγόντων, από τις οποίες

αναδημοσιεύω εδώ αυτές που ανήκουν στις βουλευτίνες και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Η σειρά που τις διαβάζετε είναι από το έντυπο. Στο site του Δήμου Σταυρούπολης είναι με άλλη σειρά. Οι ιδιότητες είναι επίσης εκείνες που είχαν πριν ακόμα προκηρυχτούν οι εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.Βαγγέλης Βενιζέλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Το στρατόπεδο Παύλου Μελά ανήκει στην πόλη και στους πολίτες της»

Χάρης Καστανίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Είμαι αντίθετος με την όποια οικοδόμηση μέσα σε πρώην στρατόπεδα. Απαιτείται άμεση παραχώρηση τώρα».

Χρύσα Αράπογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Επιτέλους να δοθούν τα στρατόπεδα στην τοπική κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση. Είναι διεκδίκηση πρώτης γραμμής για όλη την πόλη».

Εύα Καϊλή, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αστικών υπαίθριων ελεύθερων χώρων στην πόλη, ξεκινώντας από το μητροπολιτικό πάρκο του Παύλου Μελά».

Γιάννης Μαγκριώτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Εδώ και τώρα να λάβουμε τις αποφάσεις μέσα από συνολικό σχεδιασμό, με κινητοποίηση όλων μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ζώνες πρασίνου».


Οι εκλογές τους ξαναέβγαλαν όλους και όλες στη Βουλή και το κόμμα τους στην Κυβέρνηση. Οι άντρες μάλιστα, εκτός από βουλευτές έγιναν και υπουργοί (οι δύο) και υφυπουργός (ο ένας).

Να μην σας πω πως ο πρώτος υπογράφων είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για την απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά. Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αμφιβάλει κανείς ότι το στρατόπεδο Παύλου Μελά έχει ήδη αποδοθεί στην Τοπική Κοινωνία και, απλώς, δεν μας το έχουν ανακοινώσει ακόμα;

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Επί της ουσίας συμφωνούμε απολύτως. Άσε καμιά βδομάδα ακόμα να κατατοπιστεί.

σ.σ. ποια η σχέση του εντύπου του Δήμου με την εικόνα που δημοσίευσες;

tsalimi είπε...

Καμία. Η εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου. Γι' αυτό και οι παραπομπές.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ακυρώνω το σχόλιο, στην αρχή δεν είχα ευκαιρία να το καταλάβω. Έχεις δίκιο, αν και θα πρότεινα να έβαζες τη δική σας ή τη δική μας μακέτα (αλλά δεν πειράζει).

Θα είμαστε εκεί πάντως την Παρασκευή.

SATANASSO είπε...

Λες, ο Μπένυ να νοιώσει ρίγος? και πατριωτική ορμή? (Για την Δυτ. Θεσσαλονίκη εννοώ).
Δες τι έκανε με την διάνειξη της Λαγκαδά.