Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ / μονόπραχτο άπαιχτο

ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Καραγκιόζο, Καραγκιόζο, πού είσαι μωρέ αφιλότιμε;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Πρόσεχε τα λόγια σου Χατζατζάρη. Δεν μιλάς σε όποιον όποιον. Αγωνίζομαι.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ποιο αγώνισμα μπορείς να κάνεις σ’ αυτήν την ηλικία;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Το μαύρο άσπρο.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Παίζεις σκάκι βρε και δεν είπες τίποτε;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Κάνεις καταδύσεις;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Αέρας κοπανιστός.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Τι λες μωρέ και δεν καταλαβαίνω;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Μπορώ να κάνω το άσπρο μαύρο, πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αραδιάζω αέρα κοπανιστό.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Αυτό το κάνεις μια ζωή. Τώρα έγινε αγώνας;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Αυτό που είχα έμφυτο Χατζατζάρη, λέγεται επικοινωνιακή ικανότητα.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Και πληρώνεσαι γι’ αυτό;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Εγώ που το έχω έμφυτο δεν πιάνεται φαίνεται. Άλλοι που το σπουδάξανε πληρώνονται.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Πες μου βρε και μένα μήπως πιάσω κι εγώ μια θεσούλα. Ποιος τους πληρώνει;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Ο δήμαρχος τους πληρώνει Χατζατζάρη, από την τσέπη σου κι από την τσέπη μου.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Και πώς σου ήρθε τώρα να αξιοποιήσεις το ταλέντο σου στη μπουρδολογία;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Γιατί οι άλλοι μπουρδολόγοι είναι καλλίτεροι; Ξέρεις τι εύκολο είναι;
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Για δώσε μου ένα παράδειγμα.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Να σου δώσω. Είσαι ας πούμε υποψήφιος δήμαρχος στη Σταυρούπολη. Και ο κανονικός δήμαρχος προσπαθεί να διώξει τον ΟΚΑΝΑ από το Ψυχιατρείο επειδή μαζεύονται εμπόροι ναρκωτικών και διαόλοι και λέει πως το σωστό είναι ο κάθε δήμος να φροντίζει τα δικά του παιδιά και κάνει και συγκέντρωση για να διαδηλώσει τις απόψεις του και βάζει και την αστυνομία να κάνει πιο συχνές περιπολίες στις γειτονιές.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ναι.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τι τον συμβουλεύεις αυτόν τον υποψήφιο;
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Να υποστηρίξει τον κανονικό δήμαρχο.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Όχι, όχι, όχι. Του λες να πει τον κανονικό δήμαρχο ρατσιστή, του λες να τον πει ανίκανο και του λες να δηλώνει έτοιμος να λύσει το πρόβλημα όταν ο λαός τον ψηφίσει.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Κι άμα τον ψηφίσει;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τότε παίρνεις τα λόγια του προηγούμενου, τα αλλάζεις λίγο και τα βάζεις στο στόμα του καινούριου. Αντί να λες κάθε δήμος τα παιδιά του λες κάθε ασθενής στον τόπο του.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Άλλο παράδειγμα;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Θέλει ο κανονικός δήμαρχος να πάρει το στρατόπεδο Παύλου Μελά και να το κάνει Μητροπολιτικό Πάρκο. Πιάνει που λες το νόμο, τον διαβάζει, πιάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του λέει τις ιδέες του, πιάνει επιστήμονες και τους βάζει να στήσουν μια μελέτη αξιοποίησης του στρατοπέδου και ούτε λίγο ούτε πολύ καταφέρνει να εξασφαλίσει για τη Σταυρούπολη 330 στρέμματα κατά κυριότητα και στα 35 στρέμματα που μένουν έχει 13 στρέμματα δασάκι, προγραμματίζει ένα κτίριο για το ΙΚΑ που δεν έχει η Σταυρούπολη και σπίτια με συντελεστή 0,8 ή 1 για τους αξιωματικούς όπως το θέλει και ο νόμος. Και αντί να βιαστεί να το τελειώσει άρον άρον, το τραβάει μέχρι το τέλος της θητείας του. Τι συμβουλεύεις στον υποψήφιο δήμαρχο;
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Να πει κι ευχαριστώ στον κανονικό που αφήνει τέτοια προίκα στην πόλη.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Όχι, όχι, όχι. Του λες να πει εργολάβο που θέλει να γεμίσει με μπετόν το στρατόπεδο τον κανονικό δήμαρχο, του λες να πει πως αυτός θα το κάνει μόνο πράσινο και δεν θα βάλει ούτε ένα τούβλο και τον βάζεις να μιλάει στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες και να λέει μόνο: Αυτοί τσιμέντο, εγώ πράσινο. Αυτοί τσιμέντο, εγώ πράσινο.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Και δεν είναι καλό να γίνει όλο το στρατόπεδο πράσινο χορταράκι;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Όλα ή τίποτα σημαίνει τίποτα. Το θέμα είναι να φανεί πως φταίει άλλος κι όχι εσύ που το λες. Η κακιά κυβέρνηση που δίνει μόνο τα 330 από τα 365 στρέμματα, ο κακός πρώην δήμαρχος που κάθισε κι έστηνε επιτροπές και μελέτες αντί να βγαίνει στο ράδιο και στην τηλεόραση. Πρόσεχε Χατζατζάρη! Δεν λες ότι ο παλιός δήμαρχος κέρδισε 330 στρέμματα. Λες πως ο καινούριος δεν θέλει πολυκατοικίες στρατιωτικών.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Κι άμα τον πιστέψει ο ψηφοφόρος και τον βγάλει δήμαρχο;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τότε κάνει αγώνες.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Τι αγώνες;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Εικονικούς. Δημοσιεύω άρα υπάρχω.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Δεν γίνονται αυτά.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Αν γίνονται; Άκου έναν ωραίο αγώνα. Βγαίνει ο Χαρδαβέλας στην τηλεόραση, μεσάνυχτα Τετάρτης και λέει πως το στρατόπεδο Παύλου Μελά μπορεί να γίνει Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Σκέφτεσαι εσύ ως τσίφτης επικοινωνιολόγος: Πόσα άτομα χρειάζονται για να γεμίσει μια φωτογραφία με κοντινό πλάνο; 20; 30; Ωραία. Αρπάζεις την ευκαιρία τρέχεις στο δήμαρχο, τον ξυπνάς και του λες: Πόσους αντιδημάρχους έχετε; Πέντε. Πόσους πρώην αντιδημάρχους που δεν θύμωσαν που έχασαν τη θέση; Τρεις-τέσσερις. Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου έχετε; Έχω. Γραμματέα; Έχω. Επιστημονικούς συνεργάτες έχετε; Πώς δεν έχω. Νομικά πρόσωπα έχουμε στο δήμο; Έχουμε. Προέδρους έχουν; Φυσικά και έχουν με τα έξοδα παράστασής τους με τα σέα τους με τα μέα τους. Κανένας υπάλληλος δεν θα δουλεύει εκεί κοντά; Θα δουλεύει. Να τη η φωτογραφία. Ορίστε και η λεζάντα: «Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κάτοικοι του δήμου Σταυρούπολης συγκεντρώθηκαν χτες λίγο μετά τις 5 μμ στο χώρο και διατράνωσαν την αντίθεσή τους διεκδικώντας παράλληλα την απόδοση του στρατοπέδου». Το ότι εκεί μέσα δεν θα υπάρχει ούτε ένας Σταυρουπολίτης που να περπάτησε και να πήγε μέχρι εκεί για να υπερασπιστεί το στρατόπεδο δεν έχει καμία σημασία.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ο προηγούμενος δήμαρχος που ήθελε μόνο τους Σταυρουπολίτες στον ΟΚΑΝΑ ήταν ρατσιστής κι αυτός που δεν θέλει τους λαθρομετανάστες είναι αγωνιστής;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Αμέ; Τώρα βγαίνει και λέει: Τους βλέπετε; Θέλουν να βάλουν μπετόν και λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο ενώ εγώ το θέλω μόνο πράσινο. Δεν λέει ότι δεν βάζει την υπογραφή του στο έτοιμο σχέδιο μελέτης του προηγούμενου δημάρχου, να πάρει πακέτο 330 στρέμματα. Δεν λέει ότι δεν το κάνει επειδή δεν βολεύει το κόμμα που τον στηρίζει και επειδή δεν ξέρει τι να το κάνει άμα το πάρει. Λέει πως θα έρθουνε λαθρομετανάστες. Σοφό. Κι αν τελικά πάνε αλλού οι λαθρομετανάστες θα βγαίνει και θα λέει πώς νίκησε ο λαός της Σταυρούπολης με τους αγώνες του άξιου δημάρχου του. Σαν να τα ακούω τα παπαγαλάκια: «Η άμεση και αποφασιστική αντίδραση του Δημάρχου, (…) στην είδηση-βόμβα ότι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά πρόκειται να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε "επικίνδυνα" μυαλά που ετοίμαζαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Σταυρούπολη και τους κατοίκους της.
Χωρίς ταλαντεύσεις και δισταγμούς μαζί με τους πολίτες κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις επαπειλούμενες εξελίξεις. Το αποτέλεσμα ήταν το θέμα να αναδειχθεί σε τέτοιο βαθμό που όσοι είχαν εγκληματικές ιδέες για τη Σταυρούπολη να υποχωρήσουν, χωρίς, πιστεύουμε, να ξανακάνουν στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη».

ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Τους κατατρόμαξε η οικογενειακή φωτογραφία που δημοσίευσε ο δήμαρχος από τη διαμαρτυρία για τους λαθρομετανάστες; Και γιατί δεν τους τρομάζει και με το ίδιο το στρατόπεδο, να τον φοβηθούν που είναι τόσο καταφερτζής, να του το δώσουν επιτέλους να ησυχάσουν μια κι έξω; Γίνονται τέτοια πράγματα βρε Καραγκιόζο μου; Αυτά ούτε στο δικό μας μπερντέ δεν γίνονταν.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Εμείς ήμασταν Λαϊκό Θέατρο Σκιών Χατζατζάρη. Αυτοί είναι σκιές που παίζουν θέατρο στο λαό.
Η φωτογραφία είναι από τον "Αγγελιοφόρο", 18.6.2009

1 σχόλιο:

Sadmanivo είπε...

Απίστευτο! Γίνονται τέτοια πράγματα;
Α πα πα... Δεν το πιστεύω...
[και όμως, κινείται] :(