Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Εξακολουθεί να είναι blog-ο-πρωτοβουλία


Έτσι ξεκίνησε το "ελάτε μ' ένα ποίημα" το 2007. Μια ανοιχτή πρόσκληση σε όσους καταγράφουν στο χαρτί λέξεις που τις νιώθουν ως ποίηση. Χωρίς αποκλεισμούς και αξιολογήσεις. Ο στόχος ήταν να ακουστούν φωνές και να γλιστρήσουν συναισθήματα ανάμεσα σε μουσικές και φίλους. Πέρσι πήγαμε καλά. Και φέτος θέλουμε να πάει καλά η προσπάθεια. Επειδή γίνεται με αγάπη για την ποίηση και με σεβασμό σε όσους γράφουν.
Οι blogερς που σηκώνουν το βάρος της εκδήλωσης ή έστω που την υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκονται στα δυτικά αυτής της πόλης, θέλουν όμως να μεγαλώσει η παρέα τους. Ο κατάλογος είναι ανοικτός:

emoura: http://emoura.blogspot.com/
ήχος πλάγιος μόνος: http://hxosplagiosmonos.blogspot.com/
michalakis: http://michalakis.blogspot.com/
ο δείμος του πολίτη: http://chldimos.blogspot.com/
το τσαλίμι: http://tsalimi.blogspot.com/


14 σχόλια:

fish eye είπε...

θα το ηθελα πολυ να ερθω..απλα να ακουσω..μπορω;;

tsalimi είπε...

Φυσικά και μπορείς. Γι' αυτό και η προσπάθειά μας για δημοσιότητα. Όσοι περισσότεροι ζήσουμε το γεγονός, τόσο αυτό θα έχει λόγους να επαναλαμβάνεται και να γίνεται καλύτερο.

Θ. Βοριάς είπε...

Καλησπέρα! Θα προσπαθήσω να έρθω από το στέκι.
Καλή επιτυχία!

Θοδωρής Βοριάς

δ η μ ο λ ό γ ο ς είπε...

Επικροτώ και -όσο είναι εφικτό- συμμετέχω

http://dimolog.blogspot.com/2008/03/blog-post_7266.html

tsalimi είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια voria και δημολόγε.
Θα χαρώ να σας γνωρίσω.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απροόπτου θα μεθέξουμε με ρετσίνα και ποιήματα :)
Έχω την άδεια φαντάζομαι να αναδημοσιεύσω το μπανεράκι, ε;
Αύριο το απόγευμα...
Καληνύχτα

tsalimi είπε...

Χαρά μας, χαρά μας!

Ανώνυμος είπε...

Τσαλιμι μου καλό, μπορώ να επικοινωνήσω κατ ιδίαν μαζί σου με τηλ; Θέλουμε να συμμετάσχουμε δυο φίλοι κι απλά θέλουμε να μας πεις πως θα είναι πάνω κάτω το event. Συγχαρητήρια για την κίνηση και παρότι Αμπελοκήπιος αλλά προ εξαμήνου κάτοικος Σταυρουπόλεως χαίρομαι που κάτι συμβαίνει στη νέα μου γειτονιά. Το μέιλ μου είναι gustoine@yahoo.com.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, έγινε. Ραντεβού την Παρασκευή :)

Ανώνυμος είπε...

Όπου γάμος και χαρά... λείπει ο Κάτοικος;;; Είπα και μερικούς φίλους μου που ενδιαφέρονται. Τα λέμε λοιπόν στο bar 16

herinna/ είπε...

Λυπάμαι που οι πάμπολες υποχρεώσεις μου αυτό τον καιρό, και το πολύ τρέξιμο, δεν με άφησαν να αφιερώσω τον δέοντα χρόνο για την παγκόσμια μέρα της ποίησης. Όπως διαβάζω στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον η παράδοση συνεχίστηκε επιτυχώς και φέτος, δέξου τα συγχαρητηριά μου γι' αυτό και την υπόσχεση πως θα επανορθώσω. Το θέμα είναι να κατεβάσουμε την ποίηση στους δρόμους από τη μια κι από την άλλη να την αφήσουμε να πάρει μια θέση στη ζωή μας. Στη δική μου την έχει. Στο χοροθέατρο του φετινού φεστιβάλ του Μικρού Πολυτεχνείου, υπάρχει κομμάτι απαγγελίας από την εαρινή συμφωνία του Ρίτσου, διάρκειας επτάμισι λεπτών. Το όλο αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Εύχομαι πάντα να είσαι έτσι δημιουργός και ενεργός πολίτης "εις των ιδεών την πόλιν".
Εκτίμηση

tsalimi είπε...

Σ' ευχαριστώ Herinna. Ξέρω ότι δεν κάθεσαι ήσυχη γι' αυτό και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Θα ήθελα να μπορώ να παρακολουθώ αυτά που κάνετε εκεί στο Μικρό Πολυτεχνείο, αλλά φαίνεται δύσκολο. Σκεφτήκατε ποτέ ν' ανηφορήσετε;

herinna/ είπε...

Υπάρχει μια σκέψη για ένα Βόρειο Μικρό Πολυτεχνείο που θα συμβαίνει ότι και στην Αθήνα με τους αντίστοιχους καλλιτέχνες, μάλιστα επρόκειτο να ξεκινήσει φέτος αλλά δεν ευοδώθηκε. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει. Φέτος δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για να επαναλάβω την περσινή κίνηση, συνέπεσε βλέπεις με τα εγκαίνια του φεστιβάλ.
Θα τα κάνουμε καλύτερα του χρόνου όμως και σ' έχω υπόψη μου.

tsalimi είπε...

Θα χαρώ να συνεργαστούμε διά ζώσης.