Πέμπτη, Απριλίου 12, 2007

Στα σαράντα της χούντας, γυναίκες στο μεϊντάνι



Ήλιε μ’ και κυρ Ήλιε μ’
δος μου ένα παιδί
κι ας είναι και κοπέλα.



Μ’ αυτήν την παράκληση μιας άτεκνης γυναίκας ενός λαϊκού παραμυθιού (Άννα Αγγελοπούλου, Ελληνικά παραμύθια Α΄, εκδ. Εστία) δίνει το στίγμα του ο θεατρικός θίασος γυναικών στο πίσω μέρος του διπτύχου που κυκλοφόρησε για την παράσταση
...σκύβοντας ουρανό ατένιζα.

Κάτω από το στίχο της Κικής Δημουλά, στεγάζεται μια σκηνική δοκιμή της Σταυρούλας Μαμούτου στο λόγο που γράφτηκε για γυναίκες.

Με αγαπημένα ποιήματα, πεζά, αποσπάσματα θεατρικών έργων, δημοτικά τραγούδια και παραμύθια, με καλές φίλες που ανέβηκαν στο σανίδι επειδή γουστάρουν και με συνεργάτες που δεν διστάζουν να βάλουν το χέρι στη φωτιά, στήνουν ένα ελληνικό, γυναικείο πορτραίτο, το Σάββατο 21 Απριλίου 2007 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2007, στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (Οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, τηλ. 2310 659418, λεωφορεία Σταυρούπολης, 27, Ωραιοκάστρου, 56 και Ευκαρπίας, 38).

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8:30 το βράδυ και είναι με ελεύθερη είσοδο αφού ο Δήμος Σταυρούπολης με ιδιαίτερη ευαισθησία ενέταξε την εκδήλωση στον προγραμματισμό του και τη στηρίζει με κάθε τρόπο.


Αξίζει τον κόπο, στα σαράντα (χρόνια) της εθνοσωτηρίου (φτου, φτου ... ) επαναστάσεως (χούντα καταραμένη, λέμε εμείς) να περάσουμε δυο βράδια με εργαζόμενες γυναίκες ερασιτέχνες ηθοποιούς στη θεατρική σκηνή να υπηρετούν την ελληνίδα γυναίκα όπως αποτυπώθηκε στην τέχνη του λόγου.



3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα είμαστε εκεί. Θα τιμήσουμε και φέτος το χορό της Επαναστάσεως.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Θα προσπαθήσω κι εγώ να είμαι εκεί. Θα κάνω το παν για να σωθεί η φαλλοκρατική κοινωνία μας από τον μισογυνισμό της.

tsalimi είπε...

Δυστυχώς η εκδήλωση ματαιώνεται.
Από το βράδυ της 19ης Απριλίου, η πραγματικότητα έφερε τους συντελεστές της παράστασης αντιμέτωπους με μιαν δυσβάσταχτη απώλεια.
Όλη τους η δύναμη ξοδεύεται πια για ν’ αντέξουν την απουσία που τους συντάραξε.