Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2007

Ελάτε μ’ ένα ποίημα / Νεώτερη ανακοίνωση




Είμαστε έξι και ξεκινάμε. Όσοι προστεθούν στην πορεία είναι ευπρόσδεκτοι.
Περιγραφή της εκδήλωσης:
* Εμβόλιμα στο μουσικό πρόγραμμα του μαγαζιού, ακούγονται ποιήματα, διαβασμένα είτε από τους ίδιους τους ποιητές, είτε από άλλους ποιητές ή ηθοποιούς, είτε από απλούς αναγνώστες.
-Εμείς οι έξι, βοηθάμε ως εξής: Δεχόμαστε σχόλια στα blogs μας και καταθέτουμε τη δική μας σερμαγιά. Δηλώνουμε δηλαδή ποιων ποιημάτων ή ποιων ποιητών διαθέτουμε ηχογράφηση καθώς και το είδος του μέσου (LP, cd, κασέτα). Παροτρύνουμε μέσω μιας ανακοίνωσης στο blog μας την αντίστοιχη κατάθεση από τους επισκέπτες μας ή τους φίλους μας. Επίσης μπορούν να δηλώσουν αν προσφέρουν τη φωνή τους για πιθανές ηχογραφήσεις κι αν διατίθενται να εκτεθούν ως αναγνώστες. Εγώ, αριστερά του κειμένου, έβαλα κάτι αυτοσχέδιο που παραπέμπει στα σχόλια αυτού του post για δηλώσεις συμμετοχής. Όσοι γουστάρουν και παλεύουν με κώδικες μπορούν να το κάνουν ελκυστικό και λειτουργικό για να το κρεμάσουμε όλοι μας. Ελήφθει; Over!
* Αν κάποιος από τους θαμώνες θελήσει να διαβάσει ένα ποίημα δικό του ή της αρεσκείας του, μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε στιγμή της νύχτας.
- Θα είμαστε εκεί για τεχνική και ηθική υποστήριξη. Θα είναι ίσως από τις καλύτερες στιγμές, το να σηκωθεί κάποιος ή κάποια, να βγάλει από την κωλότσεπη το διπλωμένο χαρτάκι, να το ξετυλίξει και να διαβάσει. Το κάνει μόνο όποιος γουστάρει. Καλό θα είναι να έχουμε από πριν μια εικόνα αλλά και το αυθόρμητο έχει την γοητεία του και θα το ενθαρρύνουμε. Οι πρώτες κουβέντες που έκανα δείχνουν ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που λαχταράει κάτι τέτοιο.
* Ένα ή περισσότερα δρώμενα-εκπλήξεις.
- Καλή η αυτοδιαχείριση αλλά και η οργάνωση προσφέρει σιγουριά. Θα υπάρξουν μερικά ολιγόλεπτα δρώμενα, μουσικά ή θεατρικά. Έγιναν ήδη κάποιες επαφές. Λεπτομέρειες γι’ αυτά μόνον εκ του σύνεγγυς ή έστω δια e-mail.


Επί πλέον:
α) Θα υπάρξει συννενόηση με τον dj του καταστήματος ώστε η μουσική εκείνης της βραδιάς να μην προσκηνύσει την εύκολη λύση των μελοποιημένων ποιημάτων, εκτός φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων.
β) Η αφίσα που λάμπει πάνω πάνω είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσα να κάνω εγώ. Δεκτές οποιεσδήποτε αλλαγές, παρεμβάσεις. Ό,τι είναι να γίνει όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο για να τυπωθεί και να παίξει κι αυτή το ρόλο της.
γ) Την τελική αφίσα ή μικρότερο banner-άκι καλό θα είναι να τα προβάλλουμε στα blogs μας για λίγες ημέρες και να τα στείλουμε e-mails σε περιοδικά, ραδιόφωνα, φίλους και blog-ερς.
δ) Αν ξέχασα κάτι, θα επανέλθω.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και
καλή Σαρακοστή.

20 σχόλια:

tsalimi είπε...

Το ράφι μου έχει:
Δύο κασέτες του (συλλεκτικού, πια)περιοδικού ΝΗΣΟΣ (αρ. 3 και αρ. 4)με τις φωνές του Βαφόπουλου, Χριστιανόπουλου, Παυλοστάθη, Βιστωνίτη, Μαρκόπουλο κ.ά.
Κασέτα με τη Ζωή Καρέλλη να διαβάζει. Το ίδιο με την Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου.
Cd's με τον Λεωνίδα Χριστάκη να διαβάζει Κάλβο, Νάνο Βλαωρίτη, Νατάσα Χατζιδάκι, Μιχάλη Κατσαρό, Λευτέρη Πούλιο, Νικόλαο Κάλας, Μπαμπασάκη κ.ά.
Τη Μερκούρη να διαβάζει Ρίτσο.
Τον Παπαβασιλείου να διαβάζει Κάλβο.
Το Μανόλη Αναγνωστάκη να διαβάζει Καρυωτάκη.
Την Ασπασία Παπαθανασίου να διαβάζει Σολωμό.
Τον Τάκη Βαρβιτσιώτη να διαβάζει δικά του ποιήματα.
Τη Γώγου στο εκπληκτικό «Στο δρόμο» του Σφέτσα.
Κι άλλα που δεν τα λέω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ δεν έχω πολλές ηχογραφήσεις. Δανείζω ποιήματα για φωνή ή πρόταση: κάνουμε δικές μας ηχογραφήσεις, με ερασιτέχνες αναγνώστες ποιημάτων γνωστών.
Ενοείται ότι δεν έχω πρόβλημα να διαβάσω με τον ένα ή άλλο τρόπο οτιδήποτε.

Erwtas Stomaxhs είπε...

Παιδιά απλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
Αυτά τα πράγματα είναι πολύ ωραία!

herinna/ είπε...

Πάρα πολύ καλό. Στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

tsalimi είπε...

Γεια σου, herinna. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις.
Θα ήταν βέβαια καλύτερα να είσουν κοντά μας εκείνη τη βραδιά.
Μπορείς όμως να μας στείλεις λίγα ποιήματα δικά σου ή των παιδιών της παρέας του refene.
Μπορείς να μας υποδείξεις, εκτός του poiein, ηχογραφήσεις ποιημάτων στο διαδίκτυο, μπορείς να βάλεις για λίγες ημέρες το banner-άκι μας στο blog σου (σου στέλνω τον κώδικα στο mail του refene).
Σε κάθε περίπτωση, διέδοσέ το και ευχήσου μας καλή τύχη.

Manya Maratou είπε...

να έρθω να διαβάσω; δικό μου, αν έχω γράψει, αλλουνού, όποιο ταιριάζει εκείνη την ημέρα;

tsalimi είπε...

Για δικό σου, δεν τίθεται θέμα.
Αν μπορείς να βοηθήσεις στις αναγνώσεις ποιημάτων άλλων θα πρέπει να είμαστε σ’ επαφή για να σου δώσουμε κείμενα.

herinna/ είπε...

Την ευχή μου για καλή τύχη την έχετε από τώρα αν και πιστεύω πως θα είναι μια υπέροχη βραδιά. Ηχογραφήσεις δεν έχω. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με τον κόσμο μου, και την ομάδα ποίησης από το Μικρό Πολυτεχνείο, που είναι οι συμπορευόμενοι στις ποιητικές μας προσπάθειες. Επειδή άργησα να δω το μεηλ σου, δεν έχω βάλει ακόμα το μπάνερ, θα το βάλω το μεσημέρι που θα επιστρέψω από τη δουλειά ελπίζω να μην είναι πολύ δύσκολο δεν το έχω ψάξει. Ποιηματά μου θα λάβεις, καθώς επίσης και των παιδιών του ρεφενέ αφού κάτσω να κάνω μια επιλογή.
Παρεπιμπτόντως, η σαύρα, είναι ιδανική για ανάγνωση, την έχω ακούσει στα παραμύθια της και έχει μια φωνή που κυλάει σαν γάργαρο νερό. Σαυρούλα, ξεκούνα και τους δικούς σου από το Μικρό να έρθουν.

herinna/ είπε...

ΥΓ.
Αν δεν τα καταφέρω με το μπάνερ θα βρω τρόπο να δώσω την πληφορία από το μπλογκ μου μέσα από μια ανακοίνωση στο ιντεξ και ένα λινκ που θα στέλνει σε σένα.

herinna/ είπε...

Αν σας λείπουν αναγνώστες μπορώ να διαβάσω κι εγώ.

tsalimi είπε...

magica, υπάρχει το Φυσάει.

herinna, ευπρόσδεκτη η προσφορά σου.
savra, Δείμε, ομοίως.

Manya Maratou είπε...

ωρέ παιδιά τυφλώθηκα από τον ενθουσιασμό και έπεσα έξω καμιά πεντακοσαριά χιλιόμετρα
δυστυχώς δεν προλαβαίνω να πεταχτώ ως εκεί από το Γραμματικό της Αττικής, Τετάρτη βράδι.
Να προτείνω στη Herinna να βρεθούμε Αθηναϊκώς να κάνουμε παράλληλη εκδήλωση- ίσως και σε σπίτι ακόμη.
και να προτείνω
Σαχτούρης- Σιγανίδης
αχτύπητο "Μικρές αγγελίες"

herinna/ είπε...

Τι σπίτι ρε, το δικό μου είναι αχούρι. Το θέμα ήταν να βρεθεί όλη η μπλογκοπαρέα, όσοι τουλάχιστον συγκινούνται από την ποίηση και με αφορμή αυτήν να γνωριστούμε και κάποια άτομα μεταξύ μας που διαβαζόμαστε εδώ χάμω τόσον καιρό και δεν ξέρουμε τις φάτσες μας. Όχι ότι πειράζει αυτό αλλά κακά τα ψέματα όταν έχεις και εικόνα έρχεται αλλιώς στη σκέψη σου ο άλλος όταν τον διαβάζεις. Στο κάτω κάτω τι είναι το ίντερνετ, ένας τρόπος να επικοινωνούν μεταξύ τους οι άνθρωποι κι από τη στιγμή που αυτό επιτυγχάνεται εικονικά, άντε να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, άντε λέω που μου θυμήθηκες τα πεντακόσια χιλιόμετρα, σιγά μην είναι τόσα, ρε μπας έχει και η Θεσσαλονίκη γραμματικό; Φύγε νωρίς, έλα από το σπίτι να φύγουμε για Ηλιούπολη παρέα. Και δεν θ' ακούσουμε και τις κασέτες και δεν θα είναι ωραία βρε παιδί μου την ίδια μέρα αλλού, εδώ τα παιδιά το οργανώνουν τόσο καιρό, θα μας πουν και προβοκάτορες. Εκτός αν θέλεις να το κάνουμε την επομένη λίγο παρακαιρισμένα και για τότε δεν λέω όχι, αλλά σαυρούλα μου στην Ηλιούπολη θέλω να πάω. Και να φανταστείς δουλεύω μέχρι τις εννιά αλλά ελπίζω να μην αργήσω πολύ αν έρθει να με πάρει ο Αντουάν από το θέατρο. Έλα στο τμήμα της ποίησης την Κυριακή να συνεννοηθούμε.

herinna/ είπε...

Συνεννόηση αρβύλλα.
Κι εσείς βρε τσαλίμι μου δεν λέτε για τους ανυποψίαστους ότι μιλάμε τόσον καιρό για την Ηλιούπολης της Θεσσαλονίκης; Κι εγώ η στραβέγκλω δεν είδα το 2310 στο τηλέφωνο ή δεν το συνέδεσα με την πόλη. Και μου λέει η σαύρα σήμερα, "Κι εσύ μανάρι μου πως θα καταφέρεις να πας αυθημερόν Θεσσαλονίκη και νά σαι το πρωί στη δουλειά;" Κι έμεινα να την κοιτάζω σαν χαζή. Όχι τίποτε άλλο, είχα ξεσηκώσει και τα παιδιά του Μικρού Πολυτεχνείου, ευτυχώς δεν το είπα σε όλους. Και τώρα αφού έγινε έτσι, θα το στήσουμε κι εμείς εδώ στην Αθήνα με όσους πιστούς αν και το αποφασίσαμε κάπως αργά. Εύχομαι καλή επιτυχία στην όλη διοργάνωση, να περάσετε μιαν αξέχαστη βραδιά και να μας πείτε μετά τις εντυπώσεις σας. Συγνώμη παιδιά, παρανόηση...

herinna/ είπε...

Ηλιούπολης=Ηλιούπολη

tsalimi είπε...

Παρόλα αυτά, αγαπητή herinna, στείλε μερικά ποιήματα παιδιών που ξεσήκωσες (και δικά σου, βεβαίως) και θα τα πούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον σας.

Νεραϊδόνα... είπε...

Το λιγοτερο που μπορω να προσφερω -άμεσα- ειναι φιλοξενεια στο μπανερακι σας ...

(Θα βρω και καποιες ελαχιστες ηχογραφησεις που ισως φανουν χρησιμες)

εν αναμονη καποιου mail σας

tsalimi είπε...

Καλώς ήλθες στη παρέα.
Σου στέλνω e-mail.

herinna/ είπε...

Τσαλίμι, θα σου στείλω οπωσδήποτε σημερα μέχρι το βράδυ. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Έχω δε να σου πω, ότι η Θεσσαλονίκη, για άλλη μια φορά έριξε στ' αυτιά στην Αθήνα, σε ότι αφορά την μπλογκόσφαιρα τουλάχιστον, πολιτισμικά, το ενδιαφέρον παραμένει στην πολυθρόνα. Δεν βλέπω και πολύ αίσια την έκβαση της δικής μας βραδιάς εδώ. Θα δούμε...

teo είπε...

Κρίμα που δεν είμαι στην πατρίδα μου να έρθω και εγώ αν με θέλετε :(
Εύχομαι να έχετε μια υπέροχη βραδιά...